Млађим кадетима уручен пехар

72

Првак лиге Београда у конкуренцији млађих кадета за сезону 2016/17 је Црвена звезда.

Црвено-бели су током читаве сезоне били доминантна екипа и у 28 утакмица успели су да забележе 24 победе уз само један пораз, и гол разлику 119:12.

Екипи Мирка Буњевчевића је у четвртак, 16. јуна, након утакмице против Чукаричког, додељен и пехар Фудбалског савеза Београда, намењен шампиону Лиге млађих кадета. Претходног викенда, Звездини млађи кадети су освојили и турнир пријатељства у Бијељини, што је још један показатељ да се са годиштем 2001 изванредно радило.

Један од најзаслужнијих за успехе свакако је тренер Мирко Буњевчевић који следеће сезоне неће водити генерацију 2001. Додељени пехар, поред тога што представља круну одличне сезоне, донекле означава и крај лепе сарадње фудбалера и тренера. Млађи кадети су се од тренера Буњевчевића опростили емотивним писмом:

„Драги Буњо,

Сви смо се надали да до овог тренутка неће доћи. Ипак, морамо се суочити са чињеницом да се ствари мењају. Овај тренутак растанка и твог одласка за нас није само растанак играча од свог тренера. Не, за нас је ово нешто много више. У протекле две године био си наш саветник, наша подршка, подстицао си нас да радимо на себи и да напредујемо из дана у дан у сваком погледу. Научио си нас многим стварима које ћемо памтити и који ће нам значити у животу. Пут који смо заједно прешли није мали и није завршен. Завршена је само једна етапа, а ми нашу утакмицу настављамо, играмо до краја, имамо играча мање, али његова подршка ће нам увек значити, макар са трибина. Знамо за шта се боримо, за кога се боримо и чије поверење морамо да оправдамо. Поносни смо на сваки тренутак који смо са тобом провели. Разумемо сваку критику, сваку сугестију и похвалу. Поносни смо једни на друге.

Поносни смо на атмосферу која влада у нашим свлачионицама, на терену и ван њега. Почаствовани смо што смо имали прилику да учимо од тебе. Упијали смо твоје знање и уживали у твом раду. И не брини се, нећемо те изневерити, обећавамо бићеш поносан на нас. Задужио саи нас, и ми ћемо твоје поверење оправдати. Желимо да будеш сведок свега тога. Не желимо да потпуно нестанеш из наших живота. Напротив, надамо се да ћемо у теби увек наћи подршку и ослонац. Чувамо место за тебе, и на трибинама и у нашим срцима. Твоје је само да дођеш и останеш. Није крај, играмо даље…“

Претходни текстЗвезда ТВ | Младићи борови
Следећи текстПетак, уигравање и прекиди