Сви фудбалери тренирали

55

Нешто пре 10 часова фудбалери Црвене звезде су изашли на терен Спортског центра „Чајетина“ и започели први од данашња два тренинга.

Време на Златибору се не мења од доласка наше експедиције, пријатна температура и сунце пружају идеалне услове за рад. Данас су заједно са осталима тренирали и јуче придошли Ле Tалек, Доналд и Фримпонг, док је и Југ Станојев након мале упале радио пуним интезитетом.

Да се сваког дана нешто разликује показало је и почетно трчање око терена, с обзиром на то да су данас у то укључене и остале вежбе загревања и истезања.

Први пут на овим припремама рађена је и популарна „шева“, односно игра „у кругу“. Заједно са Доналдом, Ле Талеком, Руизом, Фримпонгом, Сенићем, уз Павкова био је и шеф струке, Владан Милојевић.

Уследио је главни део тренинга, када се једна група одвојила на половину терена заједно са тренером. Можда најлакши физички део тренинга до сада на припремама али је концентрација морала бити на завидном нивоу јер су се увежбавале линије тима и отварање напада по боковима, а касније и кроз средину. Милојевић је констатно причао играчима шта тражи од њих и показивао им какве кретње и отварања жели па је тако често тражио лопту како би што боље објаснио замисли.

Кренули смо пуном паром на Златибору, тренер је унео нову енергију и надам се да ће успети да истраје у томе. Надам се и да ћемо догурати што даље у Европи. Тренизни су одлични, мало је времена да би се радило само на „суво“, укључено је много рада са лоптом и мислим да је то добра ствар у овом тренутку. Свиђа ми се што је доста младих добило прилику да се покаже, а ако неко заслужи, нека добије шансу да игра, зашто да не — рекао је Срђан Вујаклија.

Фудбалери су на терену били нешто мање од сат и по времена, док су тројица голмана остала мало дуже са својим тренером, Душаном Гашићем. За данас је планиран још један тренинг и то од 18 часова, а овај пут ће на њега играчи морати аутобусом јер ће се радити на другом терену који је на неких 10 минута од хотела.

Претходни текстДоналд, Ле Талек и Фримпонг стигли на Златибор
Следећи текстПрича о најмлађима, годиште 2008