Победа црвено-белих за крај Суперлиге

76

Спуштена је завеса на фудбалски шампионат Србије. Фудбалери Црвене звезде сезону су завршили на другом месту иако су више од 30 кола суверено држали конце у својим рукама и заузимали прво место. Прилику да сезону ипак заврше са трофејом, изабраници Бошка Ђуровског имаће наредног викенда, када ће одмерити снаге са највећим ривалом у финалу Купа.

Последњи сусрет на свом стадиону када је такмичарска 2016/17 у питању црвено-бели завршили су победом над Радничким из Ниша. Одскорашњи шеф струке Бошко Ђуровски од првог минута на терен је послао полетарце Вучићевића и Аџића. Растерећени фудбалери најтрофејнијег српског клуба, приказали су допадљиву партију пред десетак хиљада навијача.

Тим из Љутице Богдана до предности је дошао у 18. минуту голом Боаћија, који је одлично искористио савршен пас у простор, заобишао голмана и погодио циљ. Током читавог меча играло се на половини Радничког који за 90 минута ниједном није озбиљније угрозио Кахримана. На другој страни, Боаћија, Ристића и у наставку Плавшића милиметри су делили од постизања евроголова. У сва три наврата пречка није била савезник Црвене звезде. Међутим и поред тога, „Мераклије“ су испраћене са четири гола у својој мрежи, првенствено захваљујући хет-трику Ричмонда Боаћија. Снажни нападач поред поменутог 18. минута гол је погађао и у 48. односно 60. минуту. Након сат времена игре њега је на терену заменио Ненад Милијаш. Коначан резултат поставио је Марко Петковић у 90. минуту након одличне акције Милијаша и Анђелковића који је и данас забележио две асистенције.

Нема дилеме, да остаје велики жал за изгубљеном титулом у финишу првенствене трке, али у Звезди нема времена за жаљење. Већ наредног викенда следи борба за нови трофеј, у најмасовнијем такмичењу. Биће то прилика да Ђуровски и његови пулени докажу да су најквалитетнији састав у Србији.

Посебан утисак и поглавље са данашње утакмице на стадиону „Рајко Митић“ заслужују навијачи. Звездина публика препознала је прави моменат да подржи своје љубимце и током свих 90 минута Топчидерско брдо орило се песмом Звездиних навијача.

Сезона на измаку дефинитивно није испунила очекивања када су амбиције најтрофејнијег српског клуба у питању. Остаје прилика да се дође до пехара у Купу а након тога, ново збијање редова и покушај да се кроз квалификације дође до групне фазе Лиге Европе.

Црвена звезда – Раднички Ниш 4:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 11.820. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Стрелци: Боаћи у 18′, 48′ и 61′, Петковић у 90′.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Ристић, Аџић, Плавшић, Вучићевић, Боаћи.
Резерве: Манојловић, Рачић, Полетановић, Милијаш, Милић, Срнић, Павков.

Раднички: Бајић, Живковић, Арсић, Петровић, Љубисављевић, Мркић, Живковић, Станојевић, Нома, Санковић, Којић.
Резерве: Којић, Булатовић, Стојановић, Попара, Томић, Јовановић, Апостоловић.

Претходни текстЗавршни турнир Купа Србије у Горњем Милановцу
Следећи текстЂуровски: Добра припрема за финале Купа