Ђуровски: Победа је наша дужност

53

Последњу утакмицу на стадиону „Рајко Митић“ у сезони 2016/17 фудбалери Црвене звезде играју против нишког Радничког. Меч је на програму сутра, 21. маја, од 18:30, а улаз је бесплатан.

Шеф стручног штаба црвено-белих Бошко Ђуровски изнео је своја очекивања пред овај дуел.

У сутрашњој утакмици идемо на победу, рачунамо да ће нам тријумф, све у зависности од дешавања на стадиону Партизана, донети или шампионску титулу или стабилност пред финале Купа које играмо следеће недеље. Што се нас тиче сви играчи су спремни, осим Сикимића који је осетио бол у леђима. У зависности од тога како се буде кретао резултат на мечу Партизана можда ћемо моћи да правимо рокаде и евентуално мало одморимо играче који су били доста оптерећени током првенства, а све у прилог томе да се што боље припремимо за финале које нама много значи — рекао је Ђуровски.

Искусни стратег истиче да ће се његова екипа борити до последњег минута.

Ово је ситуација у којој играчи морају да покажу карактер, да покажу квалитет без обзира на све. Не предајемо се до краја. Такав приступ сутрашњем мечу са Радничким ће нам много помоћи за финале Купа. Раднички је добра екипа и очекујем отворену утакмицу. Много ми је битно што наши играчи схватају колико је важно да победе, посебно због наших верних навијача који пружају изванредну подршку, чак и после пораза од Вождовца. Та подршка навијача, фанатизам Делија је за сваку похвалу и ми смо као екипа дужни да им подаримо победу сутра.

Шансу у сутрашњем мечу могу да очекују и млађи играчи који нису имали запаженију минутажу током сезоне.

И сам сам Звездино дете и зато су ми увек клуб и њена будућност у првом плану. Сигурно ће у комбинацији за тим сутра бити и неколико млађих играча као што су Аџић, Рачић и Вучићевић. То да ли ће се играти зависиће и од резултата на осталим утакмицама, али имам још један дан да спремим екипу, не видим разлог да не дамо шансу и младим играчима с обзиром на то да су они будућност Црвене звезде и сигуран сам да ће то публика препознати и поздравити. За викенд се игра дерби у омладинској лиги, али пошто је питање шампиона решено он нема резултатски значај тако приоритет има први тим изато имам све младе играче који тренирају са нама на располагању – поручио је Ђуровски.

Претходни текстЈуниори поразом завршили учешће
Следећи текстЦрвена звезда – Слога 24:24 (14:11)