Измакла победа у Суботици

77

Црвена звезда и Спартак ремизирали су у 6.колу плеј-офа Суперлиге у дворани „Дудова шума“ – 26:26 (11:13). Најефикаснији је био Иван Мошић са 9 голова.

У Звездин тим се након одусуства због повреде вратио Александар Павловић, па је Ненад Перуничић имао на располагању све играче.

Веома борбена утакмица на обе стране, играло се брзо и чврсто, а ниједна екипа током утакмице није успевала да се одвоји и да преломи утакмицу у своју корист, да би на крају у неизвесној завршници десет секунди пре краја Перовић, голом са седам метара донео бод Спартаку.

Смењивале су се екипе у вођству на самом старту, црвено-бели (данас бели) у 20.минуту голом Александра Бабића стижу до 7:9, Спартак је изједначио и успео да стигне до предности (11:10), а Звезда серијом од три гола долази до 11:13 и тим резултатом се отишло на полувреме.

Доста боље је домаћин ушао у наставак меча, серијом 4:0 узвратио, дошао до предности након преокрета (16:14) и преузео „штафету“, коју је успешно држао до уласка у последњих 10 минута утакмице, Занимљиво је да је стрелац био и голман Абаџић. Нису се предавали Звездини рукометаши, и поред промашених зицера Продановића и Кљајића, расположени Иван Мошић је решетао противничку мрежу, а капитен Дејан Бабић погодио за 20:21, након две интервенције голмана Златановића. Ђекић је изједначио, уследио је тајм-аут након којег Мошић поново погађа, али десет секунди пре краја Перовић користи седмерац и поставља коначних 22:22.

Иван Мошић најефикаснији са 9 голова, пратио га је Шотић са 3. Ђекић је постигао 6 у редовима Спартака, Перовић 5.

Црвена звезда је повисила предност на пратиоце након пораза панчевачког Динама у Пожеги, и остала на другом месту са 20 бодова. У наредном колу у „Шумице“ стиже Слога из Пожеге.

Спартак Војпут – Црвена звезда 22:22 (11:13)
Суботица, хала: „Дудова шума”. Гледалаца: 1.000. Судије: Боричић, Марковић (оба из Београда). Седмерци: Спартак 4 (3), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Спартак 12, Црвена звезда 10 минута.
СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Стефановић, Ђекић 6, Радовић 2, Перовић 5 (3), Стевановић, Микић, Потпара 3, Медић, Делибашић 1, Петровић, Жупањац 3, Јелић 1, Ракоција, Абаџић 1 гол, 15 одбрана (1 седмерац).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 3, Павловић 1, Мошић 9 (1), Ђоровић, Продановић 2, Андрејевић 1, Љубојевић 2, Љубеновић, Шћепановић, Златановић 15 одбрана (1 седмерац), Палевић, Матичић 1 (1), Д.Бабић 1, Кљајић, Леовац, А.Бабић 2.

Претходни текстКадеткиње у финалу
Следећи текстОгњен Добрић