Миодраг Божовић поднео оставку

71

У недељу, 7. маја 2017. године на стадиону Црвене звезде одржана је ванредна конференција за медије на којој је шеф стручног штаба Црвене звезде саопштио јавности да подноси оставку на ту функцију.

Божовић је пред новинарима образложио своју одлуку.

Позвали смо вас да вам саопштим да од овог момента више нисам тренер Црвене звезде. Мислим да је то нормалан чин због резултата у последње време за које сам ја најодговорнији. Тренер мора да буде поштен према себи и према другима и да на време оде и да оде као господин. Ове сезоне нам је циљ био дупла круна, и мислим да нисмо близу тог циља. Остао је још Куп, али да би се он освојио мора да се направи неки стрес у екипи, а мој одлазак је један од начина да се направи такав стрес. После тога екипа обично почне да прави боље резултате. Желим да се захвалим људима из клуба који су ми омогућили да радим оно што сам хтео, ја сам тај који је вукао гро потеза и ако нешто није како треба, кривица је до мене. Желим и навијачима да се захвалим јер су ми прошлог лета приредили најлепше моменте у животу. И вама свима на сарадњи која је некад била добра а некад лоша, али све је то живот.

Божовић је рекао да је јутрос обавио разговоре са Управом клуба, а потом појаснио зашто је одлуку о оставци донео данас.

Имао сам разговоре са људима из клуба, али није било разлога да ме неко задржава. Нисам донео одлуку на брзину, под емоцијама. Пробудио сам се јутрос и тако одлучио. Са Звезданом Терзићем сам у изванредним односима, сарађивали смо изванредно. Никада између нас двојице нису постојали проблеми. Објективно, мислим да су шансе за дуплу круну мале, Партизан ове године игра добро и не мислим да ће испустити стечену предност. Све је могуће у фудбалу али нисам оптимиста по питању титуле.

Потом је још једном уследио осврт на утакмицу са Вождовцем.

Играчи ме нису разочарали. Ако ми кажете једног играча који се није борио, ја се нећу сложити. Све може да се коментарише осим жеље и залагања играча који нису спорни, сви су јуче дали свој максимум. Било је и несрећних околности, дође некад дан када не иде. Вождовац има предност на таквом терену, тај терен нама не одговара. То што се прича о томе да је екипа неспремна, то причају само они који су злобни. Екипа је физички спремна и постоји анализа колико ко трчи и шта ко ради. Одлучио сам се да у наставку заиграмо у формацији 3-5-2 јер смо губили, и јер сам хтео да уведем два висока и јака шпица. Имали смо шанси које нисмо искористили, то је фудбал. Већ сам причао да колективно екипа која је прва пре плеј-офа је у психичком минусу јер нешто је већ освојила, треба поново да осваја. Психолошка предност је на страни оних који немају шта да изгубе. Мислим и да се екипа заморила и да нисмо издржали притисак који је био у последње време на нама — објаснио је Божовић.

Божовић није желео да говори о стању у српском фудбалу.

Не бих причао о томе. Објективно увек може боље, али нећу о томе да причам. Наставићу да навијам за Звезду и да волим Звезду, а шта ће бити, видећемо.

Претходни текстЗвезда славила, Јовић се вратио
Следећи текстЗвездини полетарци и сениори испунили план на Првенству Београда