Пораз црвено-белих од Вождовца

105

Фудбалери Црвене звезде су поражени у 35. колу Суперлиге. Вождовац је славио на „крову“ резултатом 3:2.

Црвена звезда је на вождовачком „крову“ просула све што је ове сезоне урадила у првенству. Неубедљива игра и велике грешке које су направљене у првом полувремену, скупо су коштале шампиона Србије који након данашњег дана више не држи судбину у својим рукама, када је титула у питању.

Могло је већ у 1. минуту да „оде“ на потпуно другу, тачније Звездину страну. Могло је, да је Ненад Милијаш успео да реализује одличну прилику. Ипак, испречио се голман Вождовца Поповић који је невероватном интервенцијом спречио хладан туш своје екипе. Иако је Звезда одлично отворила утакмицу и притисла ривала у првих пет минута, како је време одмицало Вождовац је успевао да успостави равнотежу. Можда и преломни тренутак утакмице, иако је рана фаза утакмица у питању, догодио се у 14. минуту. Једну не толико опасну дубинску лопту наши фудбалери нису успели да исконтролишу, Анђелковић је желео да врати лопту Манојловићу који је излетео, што наш бек није видео, и погодио је сопствену мрежу.

Од тог тренутка, нервоза се увукла у редове наше екипе. Доста грешака у додавањима и несигурности виђено је у тим моментима. Ипак, Руиз је могао да изједначи резултат у 34. минуту, али поново је одлично интервенисао Поповић. И само два минута касније стигла је казна за промашај. Фримпонг је најпре сјајно уклизао и одузео лопту противнику, а потом и послао спору, непрецизну попречну лопту коју је пресекао Дражић, потом и предриблао Фримпонга и погодио за 2:0. Ако је након првог гола Вождовца владала забринутост, након другог су се упалили сви аларми. Црвена звезда до краја првог дела игре није успела да створи озбиљну прилику.

У наставку утакмице било је јасно да црвено-бели морају да крену на све или ништа. Вождовац се успешно бранио, а из контранапада могао да нанесе и резултатску катастрофу црвено-белима. Најпре је Манојловић одбранио зицер у ситуацији „1 на 1“, да би пет минута касније Ћирковић промашио празан гол са свега неколико метара. Звездин тренер Миодраг Божовић одлучио се да у 62. минуту начини троструку измену, и у игру је послао Сикимића, Вујаклију и Полетановића, док су терен напустили Боаћи, Плавшић и Руиз.

Наду Црвеној звезди је у 72. минуту вратио Александар Луковић голом са беле тачке. Претходно је Сикимић оборен, а Звездин је капитен је одлично извео најстрожу казну. Нападала је Звезда жестоко у тим моментима, али одличне прилике пропуштали су Сикимић и Полетановић. Уместо у голу Вождовца, лопта је поново завршила иза леђа Манојловића, и то у 87. минуту. Срећковић је прелако прошао поред Фримпонга и погодио стативу, након чега се лопта одбила у мрежу. Био је то гол који је значио и крај Звездиних надања да може до победе, а пораз је у 93. минуту ублажио Марко Полетановић ефектним голом из слободног ударца.

Још три кола остала су до краја првенства, а Црвена звезда сада мора да чека кикс ривала како би се вратила на прво место.

Вождовац – Црвена звезда 3:2 (2:0)

Стадион: „ТЦ Стадион“. Гледалаца: 2000. Судија: Лазар Лукић. Стрелци: Анђелковић (аутогол) у 14′, Дражић у 36′ и Срећковић у 87′ за Вождовац, а Луковић (пен) у 72′ и Полетановић у 93′ за Црвену звезду.

Вождовац: Поповић, Филиповић, Ћирковић, Михајлов, Красић, Гајић, Петровић, Николић, Зец, Ивковић, Дражић.
Резерве: Милошевић, Синђић, Георгијевић, Марковић, Срећковић, Благојевић, Дуроњић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Милијаш, Руиз, Плавшић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Полетановић, Ристић, Аџић, Срнић, Вујаклија, Сикимић.

Претходни текстЗвезда прославила Ђурђевдан
Следећи текстБожовић: Вождовац заслужено победио