Анђелковић: Играли бисмо и на бетону!

61

Претходно гостовање Вождовцу у корист Црвене звезде решио је сјајним, прецизним извођењем слободног ударца у 54. минуту Душан Анђелковић.

Искусни леви бек истиче да ће и овог пута дати све од себе како би његова екипа тријумфовала на стаиону Вождовца.

Искрено се надам да ће се поновити претходна утакмица, не морам ја да постигнем гол, битно ми је само да победимо. Знамо колико је важно да остваримо тријумф, свака победа је заслуга читаве екипе и никада не издвајам појединце. Сигуран сам да није потребан додатан позив нашим навијачима, посебно на велики празник који много значи свима нама који волимо Црвену звезду. Имамо огроман мотив да забележимо победу, као и на свакој утакмици у сезони, али сада посебно због веома важног тренутка у коме се налазимо. Још један подстицај нам је и жеља да свим нашим навијачима улепшамо Ђурђевдан, да заједно прославимо овај велики звездашки празник — рекао је Анђелковић.

Вештачка подлога на којој игра екипа Вождовца може да представља проблем гостујућим екипама.

Као што смо причали пред претходни сусрет са Вождовцем не размишљамо уопште о терену. Вештачка подлога није добра, нисмо навикли да играмо на њој, али покушавамо да не размишљамо о томе. Тих 90 минута бисмо одиграли и на бетону ако треба и ако треба даћемо последњи атом снаге да победимо.

На првом мечу по пвратку у екипу након повреде Звездин леви бек уписао је асистенцију.

Месец дана нисам одиграо утакмицу и много ми је значило што сам на мечу са Чукаричким неких десетак минута по излазку на терен асистирао код првог гола Ле Талеку. Изузетно сам мотивисан да се што пре вратим у праву форму, напорно сам тренирао свих месец дана и већа сада из утакмице у утакмицу се много боље осећам на терену и сматрам да ће бити све боље.

Анђелковић сматра да ни „на крову“ подршка навијача неће изостати.

Амбијент на претходној утакмици са Војводином био је феноменалан, навијачи су нас заиста носили свих 90 минута. И када није ишло знали су да нас подрже. Наши навијачи увек умеју да препознају битан тренутак, заједно смо изгарали свих 90 минута на претходном мечу и успели смо да освојимо три бода. Нажалост, капацитет стадиона Вождовца је доста мањи, али сигуран сам да подршка неће изостати. Исто тако већ на наредној утакмици која се игра на Маракани очекујем да премашиму ту цифру од 16.000 јер смо се приближили крају шампионата и подршка нам је сада најпотребија — поручио је Анђелковић.

Претходни текстСви на летње кампове: Чатеж, Јахорина, Златибор
Следећи текстРеми у „вечитом дербију“