Звезда савладала и Војводину

76

Још четири! Фудбалери Црвене звезде успели су у веома тешкој утакмици против Војводине да тријумфују и задрже чеону позицију на табели!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић одлучио је да на десном боку поново укаже шансу Џону Руизу, док је Срђан Плавшић поново играо на левој страни. Уместо суспендованог Доналда, место у везном реду заузео је Марко Полетановић. Утисак је да су и Црвена звезда и Војводина након првих имали за чиме да жале. Најбољу шансу за наш тим имао је Ричмонд Боаћи у 22. минуту. Канга је био у улози асистента, Боаћи се најпре одлично ослободио чувара, пребацио лопту на леву ногу, али веома лоше шутирао. На другој страни, Вукасовић је после повратне лопте могао знатно боље да шутира, али срећом и он је лоше захватио лопту. Црвено-бели су покушавали шутевима са дистанце, као и центаршутевима са бокова, али нису успевали да створе висинску предност у ваздуху.

У наставку утакмице Плавшић и Руиз су заменили стране, а Црвена звезда је заиграла офанзивније и одлучније. Војводина је сав свој фокус усмерила на дефанзиву, и у таквој поставци ствари било је питање тренутка када ће одбрана Новосађана попустити. Међутим, лопта није хтела у гол, иако су црвено-бели често претили. Боаћи, Канга, Анђелковић, Плавшић, покушавали су у више наврата да постигну гол, али увек је недостајало мало.

Један од битнијих момената догодио се у 70. минуту када је искључен леви бек Војводине, Никола Антић. Црвена звезда је напала још жешће, а у тим тренуцима најбољу прилику пропустио је Петковић, који није успео да погоди оквир гола. У 81. минуту досуђен је једанаестерац за Звезду, након што је у казненом простору саплетен Боаћи. Најстрожу казну извео је Канга, и погодио!

До краја утакмице, Звезда је успела да постигне и други гол. Канга је упослио Боаћија у простор, а овај несебично додао до Плавшића који у трку шутира и поставља коначан резултат утакмице.

Важна победа Црвене звезде за останак на првом месту на табели, четири кола пре краја првенства.

Црвена звезда – Војводина 2:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 16.841. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Канга (пен) у 83′ и Плавшић у 89′.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Ле Талек, Полетановић, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Рачић, Милијаш, Аџић, Срнић, Ристић, Сикимић.

Војводина: Роцков, Мелег, Палочевић, Лакићевић, Планић, Антић, Малбашић, Вукасовић, Јованчић, Маслаћ, Трујић.
Резерве: Кордић, Ковачевић, Бабић, Стаменић, Кнежевић, Спремо, Зличић.

Претходни текстКрсмановић сребрни, Мајдов бронзани на ЕЏК у Сарајеву
Следећи текстБожовић: Морамо да се носимо са притиском