Звезда тријумфовала у Крушевцу

156

Још пет! Фудбалери Црвене звезде остварили су тријумф у веома важној утакмици у оквиру 32. кола Суперлиге.

У првом делу игре није било голова, виђена је по једна стопостотна шанса, као и један жути картон. Иако је за Црвену звезду ово било прво од шест финала до краја сезоне, наши фудбалери нису успевали у већем делу игре да озбиљније запрете изузетно мотивисаном Напретку. У оваквим утакмицама од изузетне је важности користити шансе за гол које се укажу, јер је питање колико ће их бити. Најбољу у првом делу утакмице за Црвену зевзду пропустио је Мичел Доналд у 16. минуту утакмице. Руиз је Доналду са десног бока мпослао идеалну лопту по земљи; наш везни фудбалер је из прве шутирао са десетак метара, али није успео да погоди оквир гола.

Звезда је могла да буде кажњена пет минута касније, али поново је заблистало наше дете. Фримпонг је најпре пожртвовано реаговао, али одмах потом и погрешио и створио Гобељићу одличну прилику. Међутим, Филип Манојловић је правовремено излетео, ушао у шут Гобељићу и успео да сачува мрежу. Звезда је углавном претила ударцима са полудистанце, али у првом полувремену ниједном није успела да погоди оквир гола. Боаћи је често бивао усамљен у нападу, неретко окружен неколицином противничких фудбалера, па се упркос труду није ниједном нашао у прилици да запрети.

Срећом, Црвена звезда је у наставку заиграла боље. Наши фудбалери створили су више изгледних прилика, и што је важније, два пута затресли мрежу. У 58. минуту је у казненом простору Напретка рукама оборен Руиз који се позиционирао и чекао центаршут. Прецизан са беле тачке био је Гелор Канга. Од тог тренутка, лакше се дисало. Напредак је покушавао да стигне до изједначења, а домаћини су у неколико наврата протестовали код главног арбитра, незадовољни одлукама.

Срђан Плавшић је на овој утакмици постигао два регуларна гола, али само један је признат. Најпре је у 65. минуту Звездин „Атомски мрав“ спремно сачекао одбијену лопту након изузетно снажног шута Канге, и послао лопту у мрежу. Међутим, помоћни арбитар је у овој ситуацији сигнализирао офсајд. Но, 10 минута касније, нашем брзоногом играчу све се вратило. Канга је угледао Плавшића који се убациовао по левом боку, послао добар центаршут, а Плавшић у стилу великих мајстора који су носили Звездин дрес кроз историју, из прве шутирао спољном и на прелеп начин погодио мрежу,

До краја утакмице, Напредак је успео да смањи резултат. Играо се последњи минут; некадашњи Звездин фудбалер Филип Касалица који је ушао у игру, главом је упутио повратну лопту ка Вукановићу, а овај шутирао снажно по земљи и погодио. Гол који не боли много, јер је Црвена звезда прегрмела тешко гостовање у Крушевцу, и задржала прво место на табели.

Напредак – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Стадион: „Младост“. Гледалаца: 5.500. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Стрелци: Канга (пен) у 58′, Плавшић у 76′ за Црвену звезду, а Вукановић у 94′ за Напредак.

Напредак: Петковић, Цветковић, Симоновић, Тубић, Урошевић, Шљивић, Ескић, Гобељић, Аливодић, Ндиаје, Вукановић.
Резерве: Јанковић, Пројић, Вулић, Шарац, Касалица, Маркоски, Јесе.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Милошевић, Полетановић, Милијаш, Аџић, Срнић, Сикимић.

Претходни текстПетровић славио у Шимкенту
Следећи текстБожовић: Психолошки важна победа