Ле Талек: 50. утакмица за памћење

86

Звездин везиста Дамјан Ле Талек је за само 14 месеци колико је у клубу пропустио само једну званичну утакмицу.

Због тога је Ле Талек на јучерашњем мечу прославио мали јубилеј јер је управо против Младости 50. пут понео црвено-бели дрес.

Веома сам срећан и захвалан тренеру што ми је дао шансу да за овако кратак временски период упишем 50 наступа за Црвену звезду. Част ми је што сам то успео у овако великом клубу са богатом историјом. Надам се да ћу наставити у истом ритму и ко зна, уколико останем у Звезди можда за годину дана будем прославио и 100. наступ у црвено-белом дресу. Нисам се уморио од утакмица, обожавам да играм, много је бољи осећај него када само тренирам. Лично бих волео да играмо утакмице на свака три дана, тада бих био најсрећнији — рекао је Ле Талек.

Ле Талек је пропустио једино сусрет са Новим Пазаром у оквиру седмог кола Суперлиге.

Тај меч крајем августа нисам одиграо зато што сам непосредно пре њега добио јак ударац и морао сам да мирујем. Срећан сам што нисам имао других проблема са повредама па је то остала једина утакмица коју сам пропустио. Упркос томе што сам играч са највећом минутажом у тиму не могу да кажем колико сам важан за овај тим, то је на другима да процене.

Звездин везиста осврнуо се и на учинак своје екипе у четвртфиналном мечу Купа Србије.

Контролисали смо утакмицу јако добро, али упркос томе су противници први постигли гол. Нисмо дозволили да нас то поремети, вратили смо се након паузе фокусирани и спремни да преокренемо резултат, што смо и радили. Били смо у сваком тренутку пуни самопоуздања јер смо знали да смо бољи ривал на терену. Сматрам да смо се заслужено пласирали у полуфнале Купа — закључио је Ле Талек.

Претходни текстЦрвено-беле изједначиле у финалу плеј-офа
Следећи текстВелико признање за КК Црвена звезда у Кини