Звезда славила након трилера на Бановом брду

68

Црвена звезда је у правој трилер утакмици успела да забележи нову победу у првенству!

Шампион Србије је шампионски отворио утакмицу, и у раној фази већ је имао завидну предност. Своју прву шансу Звезда је искористила; Канга је послао одличан пас са десног бока у простор ка Боаћију, а наш нападач ју је најпре одлично примирио, наместио и рутински савладао голмана домаћина. Звезда се није заставила, и даље је нападала и апсолутно господарила тереном, и већ у 16. минуту након контранапада, Мичел Доналд је саплетен у казненом прстору, а судија Мажић је без задршке показао на белу тачку. Одговорност је преузео капитен Александар Луковић. Шутирао је по земљи, снажно, у десну страну, пославши Петрића у леву, и црвено-бели су успели да удвоструче предност.

Већ средином првог дела, тренер „Брђана“ Ненад Лалатовић у игру је убацио Драгољуба Срнића, и Чукарички јесте заиграо боље. Виђен је леп и квалитетан фудбал, а и Црвена звезда и Чукарички су покушавали да дођу до гола. Шампион Србије је желео да искористи наквашен и брз терен, као и чињеницу да му је остављано доста простора за контранападе, али Канга након неколико почетних одличних асистенција није успео да у истом стилу настави. Како се ближила пауза, тако је Чукарички бивао све опаснији, а награда је стигла у 44. минуту. Анђелковић је погрешио приликом најпре одличне интервенције и читања игре противника, направивши прекршај у казненом простору. Наш некадашњи фудбалер Огњен Ожеговић наместио је лопту и са беле тачке донео наду свом тиму,

Гол Ожеговића као да је дао крила домаћину који је одлично отворио други период и већ у 47. минуту успео да изједначи резултат. Манојловић је најпре одлично интервенисао и одбранио зицер, но лопта се одбила до Кајевића који је успео да је убаци у мрежу. Звездина реакција је била одлична, и одмах су отпочели напади ка гочлу домаћина. То се исплатило већ у 54. минуту. Милић је додао лопту Петковићу у казненом простору, наш десни бек се одлично изборио за лопту на гол-аут линији и упутио лопту испод голмана, а готово на гол линији ју је сачекао Боаћи који на тај начин постиже свој други гол на утакмици.

Да гледамо заиста квалитетну утакмицу, било је јасно све време, али фудбалери обеју екипа насатвили су у сјајном ритму. Звезда је у 67. минуту имала одличну шансу да повиси предност на 4:2; Боаћи је пронашао Плавшића који није шутирао већ асистирао ка Срнићу, а наше крило такође асистирало ка Канги. Канга није успео да шутира, а Чукарички је организовао брзу контру након које је поново изједначио. Јовановић је центрирао са левог бока, а лопту на другој стативи сачекао наш некадашњи фудбалер Александар Јевтић и из прве успео да погоди за 3:3!

Домаћин је у 72. минуту имао одличну прилику да поведе први пут на овој утакмици. Ожеговић се нашао у стопостотној шанси, али није успео да погоди оквир гола, а у наставку акције ни Јевтић. Ако је Чукарички казнио Звезду за прилику у 67. минуту, онда је и Црвена звезда казнила Чукарички за овај промашај Јевтића! Ристић, који је уз Вујаклију и Срнића у дргом делу ушао у игру, упутио је центаршут ка Боаћију. наш нападач се добро снашао, окренуо свог чувара и препустио лопту Анђелковићу који закуцава лопту у мрежу за велику радост црвено-белих!

До краја утакмице није више било голова. Меч на Бановом брду био је дефинитивно један од најинтересантнијих ове сезоне у Суперлиги Србије, а још лепше је то што је Црвена звезда успела да победи.

Чукарички – Црвена звезда 3:4 (1:2)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.000. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: Ожеговић у 44′, Кајевић у 47′, Јевтић у 67′ за Чукарички, а Боаћи у 8′ и 54′, Луковић у 16′ (пен), Анђелковић у 83′ за Црвену звезду.

Чукарички: Петрић, Доцић, Кајевић, Обрадовић, Јовановић, Богосавац, Бојић, Лагатор, Машовић, Ожеговић, Зорић.
Резерве: Пајовић, Срнић, Матић, Копитовић, Јовановић, Шарић, Јевтић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Милић, Боаћи.
Резерве: Супић, Ристић, Милијаш, Полетановић, Срнић, Вујаклија, Сикимић.

Претходни текстМилан Бунчић најбољи такмичар Првенства Србије за јуниоре
Следећи текстБожовић: Јако важна победа