На данашњи дан: гол са Аутокоманде!

76

На данашњи дан, 1990. године, виђен је један од лепших голова у историји вечитих дербија.

Шеснаестог дана марта 1990. године, одигран је 86. вечити дерби. На стадиону ЈНА, Партизан је дочекао шампиона државе, Црвену звезду, а дерби је обележио наш Роберт Просинечки.

Пред 40.000 навијача, Црвена звезда је повела већ у 10 минуту. Роберт Просинечки, фудбалер који је три године раније проглашен за набољег омладинца светског првенства у Чилеу, асистирао је Дарку Панчеву који је из непосредне близине успео да затресе мрежу ривала. Међутим, најлепши моменат догодио се девет минута касније.

Просинечки је прихватио лопту на ивици казненог простора, са леве стране. Испред себе је имао Горана Богдановића који није смео да га нападне, већ је чекао да Роби направи први потез. Грешка! Наш фудбалер се након финте ослободио свог чувара, а потом заврнуо лопту ка голу Горана Пандуровића. Какав шут, какав гол! Уследио је трк ка северној трибини која је била у трансу! Гол за историју, гол за архиве и телевизијске шпице!

Црвена звезда је утакмицу привела крају, и резултатом 2:0 завршен је 86. вечити дерби.

Март је месец током којег су црвено-бели знатно успешнији од свог ривала. Петнаестог дана марта 1986. године, Црвена звезда је на свом стадиону тријумфовала у 78. вечитом дербију резултатом 2:1. Голове су постигли Николић и Мусемић.

Претходни текстНова победа ватерполисткиња Црвене звезде
Следећи текстСпецијални артикли за Спартак!