Божовић: Морамо да будемо опрезни

44

Само четири дана након велике победе у Новом Саду Црвену звезду очекује нови првенствени дуел. Фудбалери Црвене звезде сутра, 12. марта, од 17 часова дочекују на свом терену екипу Јавора. Ово је први од седам дуела колико ће црвено-бели у низу одиграти у Београду и зато клуб позива навијаче да подржи наше фудбалере како би, уз њихову помоћ, остварили исто толико победа.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић изнео је своја очекивања пред меч са Јавором.

Фаворити смо у овом сусрету, али морамо да будемо опрезни зато што је Јавор организована и дисциплинова екипа која у својим редовима има неколико врло искусних играча и вођа на терену. Ту пре свега мислим на Ђогатовића, Миловића и Цветковића који дуго играју у Јавору, а имају и неколико врло интересантних младих играча. Неће бити лако, али надам се да ћемо победити — рекао је Божовић.

Искусни стратег има недоумица око тима који ће у недељу почети меч.

Боаћи игра већ две утакмице повређен. У питању је проблем са задњом ложом. Може да се деси да њега одморимо.

Божовић се осврнуо на преокрет који су његови изабраници остварили на мечу са Војводином.

Од када сам у клубу Звезда је стално под неком сумњом. Да неко не зна о ком клубу се ради помислио би да смо међу најлошијим екипама па онда када направимо преокрет то је сензација. Сматрам да је утакмица у Новом Саду била изванредна, можда и најбоља у нашој лиги ове сезоне, а о томе нико не пише. Било је голова, лепих потеза, фантастичних одбрана голмана, а нико не спомиње да је било и судијских грешака. Сви причају о шанси Трујића, а нико да каже да је барем два метра био у офсајду. Војводина је играла изванредно у првом полувремену, а ми у другом. Могли су да нас победе 3:0, када је Мелег изашао сам одличном интервенцијом спасао нас је Манојловић. Све је било отворено на утакмици, не видим зашто се толико пише о томе. Ипак, најважније је да имамо одличну атмосферу у екипи, без обзира на све што се дешава, а за подршку навијача нема потребе ништа да говорим, зна се колико ми значе.

Победом у Новом Саду, као тренер црвено-белих Божовић је тријумфовао на свим гостујућим теренима.

У Новом Саду сам побеђивао са Борцем из Чачка. Нисам знао за тај податак, драго ми је да сам сада забележио победе на свим теренима и надам се да ћу у будућности наставити да бележим само добре резултате. Сигурно да ћемо од сада играти са више самопоуздања, али то неће бити лако јер сам већ говорио да имамо доста тежак распоред у наредних неколико кола, а у плеј-офу се састајемо са нашим најјачим екипама и ту свако може да победи свакога.

Ове сезоне трка за шампионску титулу је неизвеснија него претходне.

Сматрам да је све покварила прошла сезона када смо ми превише одмакли осталим екипама и направили велику разлику. Сада многи мисле да то може да се дешава сваке године. Тешко је правити такве резултате, а и тешко је да Партизан понови тако лошу сезону као што је била прошла. То је клуб који је такође навикао да побеђује и да буде Звездин највећи ривал. Добро је да има још клубова који могу равноправно да се укључе у борбу. Нико не брани Војводини да буде прва. Они су екипа која је била прва у Југославији, не знам зашто не би била и сад. Ако је боља нека буде прва.

Било је речи и о учинку странаца у нашем тиму.

Погледајте колико је спортиста из Србије отишло у иностранство и колико је њих донело новац у нашу земљу. У данашње време нема везе да ли је играч странац или не. Колико Италијана има у Јувентусу и у другим њиховим екипама, колико има Енглеза у Премијер лиги? Сви клубови доводе странце, а проблем је што наши људи мисле да је лако наћи странца који је бесплатан и фантастичан играч. Неки страни играчи су долазили на личне препоруке и емоције. Немогуће је дводити овде играче и сваки пут погодити. Ми смо правили грешке са довођењем странаца, правиће се и даље, али најбољи начин да се успе је да се доводе мађи играчи, да постоји добра скаут служба, па онда да се тај играч прода. Овде се ради само о препродаји. Странци који играју у Звезди су квалитетни, друга је ствар колико некад неко пружи на терену, али они сигурно имају квалитет.

Божовић се остврнуо и на идеју о лиги Б тимова.

То је одлична идеја и ми смо се одмах сложили са њом. Имамо велики играчки кадар и за оне који не играју много је тешко да уђу у форму јер и да тренирају по читав дан, ако немају утакмица, неће ући у такмичарску форму. Сигурно да ће то бити много корисно за оне који нису у првом плану или који улазе са клупе, недостају им утакмице и зато сматрам да је идеја изванредна — поручио је Божовић.

Претходни текстНебојша Човић: Искрена подршка сада, без еуфорије
Следећи текстЗвезда у финалу Купа!