Велики преокрет и тријумф Звезде у Новом Саду

113

Након великог преокрета фудбалери Црвене звезде успели с да забележе изузетно важну победу у Новом Саду против Војводине!

Када би се први део игре описао једном реченицом, та реченица би гласила: „Војводина је своје шансе искористила, Црвена звезда није“. Новосађани су знатно боље ушли у дерби 25. кола, и већ после девет минута игре имали високих 2:0. Први гол постигао је Мелег, након што је одузео лопту на средини терена, упослио саиграча на боку и сачекао одбитак после интервенције Филипа Манојловића. Нису се црвено-бели (вечерас плави) ни опоравили од рано примљеног гола, а већ у деветом минуту по други пут су морали да изваде лопту из мреже. Овога пута, након корнера, Пушкарић је сачекао лопту на другој стативи и затресао мрежу.

Црвена звезда је након другог примљеног гола успела да успостави равнотежу на терену, али дуго се чекало на прву прилику за гол. А онда, 19. минуту, Плавшић је успео да прође једног фудбалера и упосли Ричмонда Боаћија. Шутирао је наш нападач са 14 метара, али преко гола. Најбољу прилику у првом полувремену Црвена звезда је имала у 29. минуту. Поново се Плавшић изборио за једну лопту, упослио Боаћија, а овај на боку пронашао самог Руиза. Имао је Руиз времена да се намести и нациља, али је шутирао право у голмана. Пет минута касније виђена је још једна гужва испред гола Војводине, али овога пута није било ударца ка голу. У самој завршници, поново је Војводина била опаснији противник, а најбољу прилику пропустио је Мелег у последњем минуту првог дела игре. Био је Мелег готово сам испред Манојловића, али је у последњем тренутку пристигао Доналд и успео да избије лопту у корнер.

У наставку утакмице, потпуно другачија слика! Црвена звезда је знатно боље отворила други период, и већ у 51. минуту успела да смањи резултат. Након кратког додавања из корнера, Срђан Плавшић је упутио центаршут у петерац, лопта је одскочила и деловало је као да ће је Ле Талек захватити, што је збунило голмана, те је лопта завршила у мрежи! Примљен гол као да је потпуно обесхрабрио домаћина, јер је од тог момента на терену постојала само једна екипа. До изједначења црвено-бели су стигли у 61. минуту. Поново је прорадио тандем са припрема, Анђелковић — Боаћи. Наш леви бек је упутио заиста фантастичан центаршут, а Боаћи се винуо високо и главом прикуцао лопту у мрежу!

Трећи гол Црвене звезде као да је висио у ваздуху. Ипак, посао црвено-белима значајно је олакшао Пушкарић, стрелац другог гола за своју екипу. Канга је у 70. минуту упутио лопту у петерац, а испред Боаћија веома неспретно реаговао је Пушкарић, и донео Звезди поптуни преокрет. Треба рећи да је победу Црвене звезде успео да сачува феноменални Филип Манојловић у 82. минуту. Трујић је имао одличну ситуацију, али Манојловић је показао зашто је у овом тренутку један од најталентованијих голмана у земљи.

На крају, можемо констатовати да смо гледали изузетно квалитетну утакмицу у којој је виђен добар фудбал, а у којој су црвено-бели из Београда још једном показали ко је газда у српском фудбалу.

Војводина – Црвена звезда 2:3 (2:0)
Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 8.000. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Мелег у 5′, Пушкарић 9′ за Војводину, а Плавшић у 50′, Боаћи у 61′ и Пушкарић (ауто-гол) у 70′ за Црвену звезду.

Војводина: Рохов, Антић, Планић, Бабић, Вуксановић, Лакићевић, Маслаћ, Мелег, Пушкарић, Малбашић, Палочевић.
Резерве: Кордић, Ковачевић, Зличић, Ђорђевић, Кнежевић, Трујић, Спремо.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Супић, Милијаш, Полетановић, Милић, Аџић, Сикимић, Вујаклија.

Претходни текстГолманизација #4 – припрема за кампове!
Следећи текстБожовић: То је фудбал