Божовић: Имамо снаге, жеље и воље

68

У 25. колу Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде одмериће снаге са новосадском Војводином. Утакмица се игра у среду, 8. марта, на стадиону Карађорђе са почетком од 18 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић истакао је да цени квалитет Војводине.

Сигурно нас очекује тешка утакмица са противником према коме имамо поштовање, са противником који има неколико одличних појединаца. Биће то велики дерби, али надам се да имамо снаге, воље и жеље да ту утакмуицу победимо и да наставимо свој пут ка титули ове године. Војводина је добра екипа, хтео сам да доведем у Звезду Лакићевића и Планића. Њихова екипа игра добар фудбал, у последњих 12 утакмица које су играли као домаћини имају 11 победа. Имају врло интересантне играче, Малбашића, Палоћевића, Мелега, ту су и Трујић и Бабић. Мислим да ће бити тешка утакмица, али ипак се надам да моја екипа имам победнички менталитет и да ћемо победити. Неће бити промена у тиму у односу на прошлу утакмицу — рекао је Божовић.

Искусни стратег осврнуо се на натписе у медијима након вечитог дербија.

Тензија која се ствара пред било коју нашу утакмицу показује да клуб има спољну опозицију зато што нас посматрају као државни пројекат што није истина. Упорно због тога имамо разна саопштења и афере пред сваку утакмицу. Много је тешко радити овде, ја сам се уморио. Потребан ми је одмор, мало дужи. Не могу више да слушам и читам овакве приче. Зашто се сваки пут пред било коју Звездину утакмицу дешавају неке ствари, зашто се говори негативно? Вероватно зато што је Звезда много, много велики клуб.

Божовић не сматра да странци негативно утичу на квалитет игре.

Читао сам ових дана разна саопштења и приче у вези са дербијем, говоре да је била лоша игра и да су криви странци јер не осећају Звезду. Од чега Србија добија највише новца из иностранства? Од спортиста. Они су странци ван Србије исто. И ја сам радио у иностранству, добијао новац од њих. Био сам страшно љут када не добијем плату на време, када не добијем премију што сам освојио титулу или куп. Ниједан наш играч није добио премију за то што смо били шампиони прошле године. Не постоји несклад, али када већ говоримо о новцу, само желим да знате. Немојте да пљујете странце, ни дерби. То је једино што имамо. Утакмица је била одлична. Сваки дерби је добар јер га публика направи таквим. Дерби су навијачи, није утакмица. Ја сам играо много горе сусрете са Партизаном од овог, али атмосфера коју направе навијачи, поготово наши, е то је дерби. Јављају се сада разни критичари, говоре да је игра лоша, да имамо много странаца, нека буде да је све то тачно, али немојте стално да пљујете Звезду.

Тренер црвено-белих истакао је да је задовољан тренутним стањем на табели.

Зашто је направљен проблем након дербија? Сви говоре о слабој игри, али ми смо први на табели, имамо шест бодова предности, последњих годину и по дана смо први на табели, на прсте једне руке се могу избројати наши порази. Изгубили смо од Сасуола у Италији, на продужетке од Лудогореца и изгубили смо дерби, за све ово време. И где ми то стално губимо, шта се толико лоше дешава? Шта би било да имамо десет бодова мање? Уколико изгубимо од Војводине ја идем из Звезде. Идем да живим као нормалан човек.

Претходни текстЗвезда у Нишу
Следећи текстУбедљива победа у Нишу за крај лигашког дела ЖКЛС