Милијаш: Нека буде као прошли повратнички дерби

66

Претходни вечити дерби повратник у Звезду Ненад Милијаш одиграо је у априлу 2014. године.

Готово три године касније са истим узбуђење очекује почетак утакмице са вечитим ривалом.

Играти на Маракани пред нашим навијачима је прелеп осећај, вратио сам се да бих то поново доживео. Иза себе имам 13 вечитих дербија, то је доста искуства. Знам да је сваки дерби специфичан, али увек су исти мотив и циљ. Сваки играч Звезде живи за победу у тој утакмици, небитно са колико година је игра — отпочео је причу Милијаш.

Иако неретко постиже фантастичне голове из слободних удараца ниједан од три поготка колико је забележио у вечитим дербијима није постигао након прекида.

То је занимљив податак, ако се узме у обзир да сви слободне ударце сматрају мојим најјачим оружјем. Ако ми се у суботу укаже прилика можда ћу овог пута имати више среће. Искрено ми није битно да ли ћу постићи погодак. Наравно да је лепо дати гол у дербију, ја сам то доживео и осећај је заиста неописив, нешто најлепше што играчу може да се догоди. Голови у дербију и у европским утакмицама су нешто што нико не заборавља у Звезди. Ипак, сада ми је важно само да победимо, потпуно је небитно ко ће затрести мрежу.

Милијаш истиче да сви играчи Звезде знају колико је победа у дербију важна.

Сви знају све око дербија, доста се код нас говори о томе. Млађи играчи су углавном Звездина деца, они су научили какав притисак носи та утакмица са собом. Од петлића до првог тима они су много пута прошли кроз дерби који има исту тежину за сваког звездаша, небитно у ком узрасту се игра. Они живе за то да дебитују у првом тиму на вечитом дербију и надам се да ће неко од њих и добити шансу у суботу.

Милијаш и данас памти прве утакмице са Партизаном кој је играо у омладинском периоду.

Када сам играо у омладинској школи Земуна Партизан нам је био највећи конкурент, увек су ми то биле омиљене утакмице. У Партизану данас нема никог од играча против којих сам тада играо, али сећам се да сам као клинац редовно одмеравао снаге са Данком Лазовићем. Имао сам и тада позитиван скор на мечевима са вечитим ривалом. И даље се сећам гола који сам им дао на терену Војне гимназије, нисам запамтио крајњи резултат, али знам сигурно да смо победили.

Звездин везиста зна да подршка навијача неће изостати.

Дерби је увек довољна позивница за навијаче. Знам да ћемо имати огромну подршку и да ће бити пун стадион. Веме ће бити лепо, Звезда је у предности, али није огромна бодовна разлика између нас и вечитог ривала тако да је утакмица јако битна, а знам да наши навијачи умеју да препознају тренутак када су нам најпотребнији. Домаћи терен и наши навијачи су огромна предност. Највише волим да играм на Маракани.

Црвено-бели даће све од себе да навијачима улепшају прославу 72. рођендана Црвене звезде.

Волео бих да поклонимо победу клубу и навијачима. Нека буде као када сам се прошли пут вратио у Црвену звезду, исто смо играли дерби на нашем стадиону и завршен је нашом победом од 3:2. Надам се истом исходу и у суботу — поручио је Милијаш.

Претходни текстНастављена сарадња са ОТП банком
Следећи текстЈСД Партизан честитао 72. рођендан Црвеној звезди