Божовић: Да победом употпунимо прославу

47

Овог викенда сто педесет и трећи пут биће одиграна утакмица између вечитих ривала Црвене звезде и Партизана. Сусрет је заказан за суботу, 4. март, на стадиону Рајко Митић у 18 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белх Миодраг Божовић истакао је да уз подршку навијача његова екипа може до победе.

Тешко је о овој утакмици испричати нешто што није већ много пута речено. Ово је један од највећих дербија у Европи и најлепша утакмица српског фудбала. Иако многи говоре ружно о домаћем фудбалу, какав год да је дерби увек изазива велику пажњу. Сигурно је да ће бити неизвесна утакмица, тешко је прогнозирати крајњи резултат, али с обзиром на то да играмо на Маракани надам се да ћемо уз подршку наших навијача успети да победимо. Увек постоји позитивна трема јер је ово за нас највећа утакмица, са вечитим ривалом. Сматрам да су наш терен и навијачи предност, такође миринији улазимо у меч зато што имамо шест бодова више у односу на Партизан.

Искусни стратег очекује да ће се његова екипа реванширати вечитом ривалу.

Наша тројка која је на средини терена, Ле Талек, Доналд и Канга, су играчи који поседују одличан квалитет. Како ће одрадити свој посао видећемо сутра. Надам се да ће пружити одличну партију јер изгледају много боље него што је то био случај на крају сезоне. Не бринем се да ће Канга бити испровоциран зато што нема разлога за то. Он је и сам свестан да смо у прошлом дербију остали дужни навијачима, одиграли смо лошу утакмицу и као последица тога примили смо гол. Ни Партизан тада није бриљирао, али били су за нијансу бољи од нас. Канга је свестан како је одиграо и надам се због тога да ће потврдити свој квалитет, који није споран.

Божовић се осврнуо на тренутну форму ривала.

Партизан има неколико изванредних појединаца, Ђурђевић је у изванредној форми и он ће сигурно представљати највећу опасност, ту је и Леонардо. Они су двојица играча који могу да направе проблеме. Такође Јанковић и Стевановић уколико буду играли. Цела нападачка линија Партизана је сасвим солидна.

Црвено-бели су пред сутрашњи дуел фокусирани искључиво на дешавања која их очекују на терену.

Желим да говорим само о фудбалу, важно је само оно што се дешава на терену. О свему ван тога нека људи који се оглашавају, издају разна саопштења и стварају негативну атмосферу пред ову утакмицу, сами размисле шта може да се деси на терену и ван њега.

Било је речи и о промени арбитра на утакмици.

Лично сам очекивао да ће утакмицу судити Милорад Мажић. Он је најбољи судија и као такав треба да суди највећу утакмицу. Биће врло тешко судији Вујовићу јер ће све очи бити уперене у њега. Сигурно је под притиском, али тај притисак су преузели на себе они који су га одредили да суди. Уколико Вујовић сутра погреши, а надам се да неће, биће крив онај ко га је довео да суди.

Борба за титулу биће неизвесна и након вечитог дербија.

Уколико сутра победимо сигурно тиме неће бити одлучено питање шампиона, имамо доста незгодан распоред након дербија. Гостујемо Војводини, Чукаричком и Раду, то су три утакмице на којима нам неће бити лако. Након тога се полове бодови, потом биће ту још један дерби тако да ће до краја бити неизвесна борба за титулу.

Прослава 72. рођендана клуба је још један мотив да изабраници Миодрага Божовића остваре на вечитом дербију.

Надам се да ћемо навијачима поклонити добру игру и победу. То би за све нас био највећи и најлепши поклон. Верујем у своју екипу, биће лепо време и пун стадион тако да се надам да ће бити прави празник за све људе који дођу на стадион, а тако и за нас на терену — закључио је Божовић.

Претходни текст„Вечити дерби“ у четвртфиналу Купа
Следећи текстНастављена сарадња са ОТП банком