Звезда сигурна на почетку пролећног дела шампионата

53

Победом над екипом Новог Пазара фудбалери Црвене звезде започели су пролећни део сезоне у коме је као и увек када је најтрофејнији српски клуб у питању, циљ освајање дупле круне.

Око 15 хиљада навијача по хладном и магловитом времену скупило се на највећем српском стадиону да поздрави изабранике Миодрага Божовића. У току зимске паузе која је у српском шампионату трајала више од два месеца догодиле су се бројне промене у играчком кадру. Фримпонг и Боаћи нова су два имена која су наступила у најбољих једанаест у пролећној премијери. Наспрам себе црвено-бели имали су потпуно реновиран тим Новог Пазара који са клупе предводи отац Звездиног нападача Вање, Небојша Вучићевић.

У уводним минутима приметан је био притисак у игри шампиона Србије. Гости су се определили за густ блок на својој половини и одбрану свог гола. У првих 45 минута готово да нису имали никаквих нападачких амбиција. У својој намери су успели све до финиша првог полувремена када је Срђан Плавшић погодио мрежу Младена Живковића. Пре поготка, имали су црвено-бели неколико опасних покушаја. Доналд је испалио прави пројектил ка голу ривала у 20. минуту, али је лопта погодила чувара мреже ривала. Видела се велика жеља у игри Луковића и другова која је своју потребу добила у 40. минуту. Омалени нападач нашао се са лоптом искоса са десне стране и у недостатку других решења, одлучио се на ударац и погодио циљ. Од тог момента па до одласка на одмор ређали су се још већи удари фудбалера Црвене звезде међутим на паузу се отишло минималним вођством шампиона Србије.

Одмах по повратку из свлачионице црвено-бели су наставили са притиском и опсадом гола Пазараца. Гости и поред резултатског заостатка нису показали ама баш никакве нападачке аспирације и за 90 минута нису упутили ниједан ударац у оквир Манојловићевог гола. У периоду од 60. до 70. минута виђена је права „викторија“ пред Живковићевим голом. Ређале су се прилике, шутеви са дистанце, ударци из угла, али лопта није хтела у гол. Најбоље прилике у поменутој декади имали су Анђелковић и Боаћи који није имао ту срећу да се на дебију упише у стрелце, међутим и поред тога, и Боаћи и Фримпонг оставили су више него позитиван утисак на премијери у црвено-белом дресу. И онда у 75. минуту иако на терену није било значајнијих дешавања зачуо се громогласан аплауз са трибина. Повод је био улазак у игру Ненада Милијаша, по други пут повратника у редове тима из Љутице Богдана. И није дуго требало мајстору да покаже да у ногама још увек итекако има „барута“. Наместила је Звездина „десетка“ лопту, извела удеалан прекид, уследила је гужва пред голом гостију из које је као победник изашао Марко Петковић постигавши свој први гол ове сезоне. Борбеном беку ће овај погодак несумњиво много значити на пољу самопоуздања и још бољих игара у наставку сезоне.

Када се у обзир узму све чињенице и околности, Миодраг Божовић могао би да буде задовољан премијером и победом. Простора за напредак има доста. Новопридошли играчи ће временом кроз утакмице и тренинге улазити у форму, што ће додатно оснажити екипу.

Наредни изазов следи следећег викенда када ће Луковић и другови нову победу тражити против Бачке.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 15.750. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: Плавшић у 40′, Петковић у 82′.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Руиз, Плавшић, Боаћи.
Резерве: Супић, Милошевић, Милијаш, Полетановић, Аџић, Сикимић, Павков.

Нови Пазар: Живковић, Василић, Тасић, Кнежевић, Вусљанин, Марковић, Синђић, Игњатовић, Плавшић, Марић, Крстић.
Резерве: Будаковић, Ибрахимовић, Милојевић, Брунчевић, Пајовић, Перовић, Муслимовић.

Претходни текстЏон Севиџ гост Звезде
Следећи текстБожовић: Настављамо ка нашем циљу