Реми црвено-белих за крај припрема

42

У последњој провери на припремама на Кипру, фудбалери Црвене звезде забележили су први реми.

Звездин стратег Миодраг Божовић одлучио је да шансу на овој утакмици да фудбалерима који нису имали значајнију минутажу у јучерашњем мечу, или нису уопште наступили у њему. На голу је био капитен на овом мечу, Немања Супић. Штоперски тандем чинили су Зоран Рендулић и млади Урош Рачић, док су бекове играли Стефан Милошевић (лево) и Славољуб Срнић (десно). Андрија Луковић и Марко Полетаовић чинили су централни део везног реда, а по боковима су деловали Лука Аџић и Немања Милић. У срцу напада играли су Милан Павков и Срђан Вујаклија.

У првом делу игре није забележено много прилика за гол. Црвена звезда је најопаснија била преко леве стране по којој су нападали Лука Аџић и Стефан Милошевић. Руски тим створио је само једну праву прилику у првом полувремену, када је њихов нападач искористио добар пас кроз нашу одбрану и изашао сам испред Немање Супића. Наш чувар мреже није дозволио да буде предриблан, и сјајном интервенцијом спречио је Волгар да стигне до изједначења. Претходно, у 15. минуту утакмице након једног од продора Луке Аџића, наш млади фудбалер био је оборен у казненом простору, а прецизан извођач једанаестерца био је Андрија Луковић.

Звездаје добру прилику имала и у финишу првог дела игре. Милан Павков се нашао у ситуацији да опасно угрози гол, али је шутирао преко пречке.

У полувремену су извршене три измене у нашем тиму. Међу стативе је стаио млади голман Александар Станковић, док су у нападу заиграли Предраг Сикимић и Вања Вучићевић. Веома брзо је Црвена звезда увећала своју предност и то захваљујући Предрагу Сикимићу који је спретно реаговао у 53′ минуту. Убрзо је извршено још неколико измена, те су се на терену нашли Петар Орландић, Милан Сенић, Ненад Милијаш, Лука Илић и Лазар Романић.

Волгар је смањио Звездину предност у 67′ минуту. Нешто дуже је трајала опасност по Звездин гол, а на зачетку напада Руси су били прецизни. У 74′ минуту виђен је један од најлепших момената на утакмици, и деловало је тада да је питање победника решено. Ненад Милијаш је наместио лопту на 26-27 метара од гола, искоса са десне стране. У свом стилу, Милијаш је нациљао доњи десни угао и погодио!

Млада екипа Црвене звезде није успела да сачува два гола предности, услед пада концентрације у самој завршници. Најпре су Руси из једанаестерца смањили резултат ма 3:2 у 86. минуту, да би три минута касније, после једног корнера, главом успелин да поравнају резултат. Могао је Вања Вучићевић да постигне и четврти гол за Звезду, али је његов шут после доброг продора одбрањен.

Фудбалери Црвене звезде у недељу ће имати још један тренинг, а потом следи повратак за Београд, у ноћи између недеље и понедељка.

Црвена звезда – Волгар 3:3 (1:0)
Стадион: У Ларнаци. Стрелци за Звезду: Андрија Луковић (п) у 16′, Сикимић у 53′, Милијаш у 74′.

Претходни текстЗвезда дочекује Цибону
Следећи текстМилијаш: Непажња на крају