На данашњи дан савладан Нотингем Форест

141

На данашњи дан пре 27 година Црвена звезда је током припрема у Енглеској надиграла Нотингем Форест, двоструког узастопног првака Европе у том тренутку.

Припремајући се за пролећни део сезоне 1980/81. и наступ у четвртфиналу Купа шампиона са Интером, фудбалери Црвене звезде почетком фебруару 1981. отпутовали су на турнеју по Великој Британији. Црвено-бели су под вођством Бранка Станковића одиграли седам утакмица на припремама, а посебно се памти дуел против актуелног првака Европе Нотингем Фореста. Црвена звезда је савладала тим Брајана Клафа резултатом 3:1. Стрелци за Звезду били су Сребренко Репчић (2) и Милош Шестић.

За Звезду на британској турнеји играли: Драган Симеуновић, Горан Живановић, Златко Крмпотић, Миле Јовин, Бошко Ђуровски, Милко Ђуровски, Сребренко Репчић, Раде Савић, Драган Милетовић, Иван Јуришић, Славољуб Муслин, Милош Шестић, Слободан Горачинов, Рајко Јањанин, Милан Јанковић, Славко Радовановић и Љубиша Стојановић. Бранко Станковић није могао да рачуна на Владимира Петровића, Србу Стаменковића и Живана Љуковчана.

Те сезоне, Црвена звезда је одбранила титулу првака Југославије, али није прошла у полуфинале Купа шампиона. После 1:1 на Ђузепе Меаци, Интер је успео да слави на Маракани минималну победу – 1:0.

Претходни текстРадоњић: Сваки дан носи нову ситуацију
Следећи текстТријумф Петровића у Казахстану