Божовић: За ову фазу стојимо добро

69

Црвена звезда је до сада на Кипру одиграла две припремне утакмице, и забележила две победе. Тиму су се прикључили репрезентативци, стигао је Ричмонд Боаћи, а очекује се и долазак Ненада Милијаша.

О овим, али другим темама, говорио је Звездин тренер Миодраг Божовић.

Ово је још увек рана фаза припрема, не можемо да очекујемо да све буде како треба. Што се тиче трчања и залагања, задовољан сам, било је на добром нивоу, јер оба противника су играла грубо и веома мотивисано. Мислим да многи озбиљнији ривали не би одиграли овако мотивисано као мађарски и румунски друголигаши. Нисмо на то навикли, и помало сам изненађен. Нисмо играли лоше, углавном смо имали иницијативу и успели смо и да одбранимо гол у оба меча. Постоји више теорије о јачини противника. У суштини, прве две утакмице на припремама треба да буду слабије јер екипа није физички на нивоу, а уједно је битно да екипа добије самопоуздање. Касније треба да буду бољи противници, а генерална проба треба да буде против најјачег противника, ако је то могуће добити. У понедељак играмо против Ариса, они су јачи од ових екипа са којима смо играли. У суботу нам долази руски Волгар, и тражимо још једног противника — почео је разговор Божовић.

Црвена звезда је од ове зиме богатија за неколико нових фудбалера, а најскорије појачање Ричмонд Боаћи успео је и да се упише у стрелце већ на првој утакмици.

Свакоме од њих је потребно време за адаптацију. Како сада ствари стоје, мислим да су појачања она права. Не знам да ли ће нам бити појачања од самог почетка, али верујем да ће у догледно време свако од њих бити. На основу тога како се креће, како одиграва, какву технику има, Боаћи би требало да буде појачање. Боаћи је дошао под најбољим условима за нас. Могуће да се понови ситуација као са Хугом, да он овде постане играч какав се очекује. Милијаш је искусан играч који је два пута играо у Звезди. Зна шта звездашка јавност очекује, осећа тај клуб, млади играчи ће имати од кога да уче. И мени ће бити велика помоћ на терену.

Црвена звезда на располагању има велики број фудбалера, рачунајући и младе играче који куцају на врата првог тима.

Играчи се деле на добре и на лоше, не на старе или младе. Ретко ко је осим мене очекивао од Анђелковића да ће да игра овако квалитетно. Капитен ће на пролеће, када је на терену, бити Александар Луковић. Звезда ће у сваком случају у јуну морати да се опрашта од доста играча, јер неки ће да заврше каријеру. Није битно какав ћемо тим имати тржишно, већ какав ћемо тим имати пред европско такмичење. На добром смо путу, довели смо Боаћија, Фримпонга, сачували смо Доналда, Ле Талека, Кангу. Биће нам потребна и нека додатна селекција, а надам се да ће и неко од младих играча изборити своје место. Очекујем доста од ове деце која тек долазе, мислим да имају квалитет, само је проблем што није тренутак да можемо све да их форсирамо — објашњава Божовић и додаје:

Нисмо још одлучили да ли ће Ле Талек да игра штопера или ће се вратити у везни ред. Можда ћемо играти са два шпица, можда и са једним. Хтели смо да доведемо Планића, али нешто је запело. Ако њега не доведемо, нећемо никога доводити више на тој позицији. Основа екипе се зна. Добро би нам дошао још један десни бек, јер бисмо били у проблему ако се Петковић повреди.

Звездин тренер пре свега размишља о шампионској трци.

Нисам био оптимиста ни прошле године што се тиче Лиге шампиона. Тешко је продавати најбоље играче, немати сигуран буџет, доводити играче на брзину, и у тој ситуацији причати о Лиги шампиона. Пре свега верујем у дуплу круну, иако ће бити тешко јер Партизан има лакши распоред од нас. Мислим да нам макар прва три кола иду на руку. Биће тешко и биће неизвесно. Ако и победимо у дербију, ништа неће бити решено, ово ће првенство бити неизвесно до краја. Пратим наше ривале колико ми време дозвољава. Читам наслове. И наш највећи ривал покушава да се појача и да прода и заради. Оба клуба су у сличној ситуацији — јасан је Божовић.

Претходни текстУ петак два тренинга
Следећи текстОдбојкашице Звезде славиле и у Суботици