Терзић: Увек морамо бити најбољи

59

Поводом почетка припрема за пролећни део сезоне, пред новинарима је говорио и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Није било потребе да подсећам играче који су циљеви стављени пред њих још на почетку сезоне – освајање шампионске титуле се подразумева као циљ ако играш у Црвеној звезди – рекао је Терзић.

Нека нова лица нашла су се данас на окупљању првотимаца.

У свлачионици су данас били и Срђан Вујаклија из Борца и Немања Милић из Спартака. Појавио се и играч о коме нисте писали, али очекујем да ће од сада пунити спортске рубрике, а то је Милан Севић. Ко прати млађе селекције репрезентације Србије зна његове квалитете. По стилу игре подсећа на Кристијана Роналда и много очекујемо од њега. То су нова три појачања која су од првог дана са екипом, а очекујем да ћемо у току сутрашњег дана имати још један нови потпис. Знате добро да је штоперска позиција нешто што је проблематично у Звезди већ дужи временски период. Није лако наћи штопера који својим карактеристикама може да одговори нашим захтевима. Ми играмо много високо, одбрани остаје много простора иза леђа и не може сваки играч да испуни те услове. Мислим да смо коначно пронашли штопера који по свом профилу одговара, пре свега зато што има фантастичну брзину. Очекујем да ће сутра у току дана бити све решено у вези са његовим потписом за Звезду. Знате да је политика клуба да не говоримо о именима како не бисмо подизали вредност играчима докле год се не осигурамо са њиховим потписом. На добром смо путу, решили смо неколико болних позиција у тиму које су нам биле потребне. Сматрам да у овај део шампионата улазимо много јачи него што је то био случај прошле године.

У медијима се говори о могућем одласку Михаила Ристића.

Еспањол је један од заинтересованих клубова за Ристића, преговори су у току. Постоји велика вероватноћа да он напусти Црвену звезду у јануарском прелазном року. Мислим да ће се ту и завршити што се тиче одлазака из клуба. Имамо још понуда за наше играче, али ти играчи су нам у овом тренутку неопходни. Највећу понуду имамо за Кангу, али он мема зелено светло за одлазак из клуба. Није ствар цене, видели смо да када игра Канга, игра и Црвена звезда. Он је неопходан екипи јер има машту, креативност и разиграва све остале играче. Ко год да дође, чак и ако то буде играч на његовој позицији, Канга не може да иде. Поред њега, сигурно још тројица странаца не могу да иду. Доналд, Ле Талек и Руиз. Њих четворица су костур тима. Отишао је Хуго Виеира, зелено светло има и Михаило Ристић и више одлазака не би требало да буде.

Терзић је истакао да су у току преговори са Марком Петковићем око продужења уговора.

Петковићу истиче уговор следећег јуна, имали смо понуда за њега. Марко је коректан момак који уважава и интересе клуба и ових дана привешћемо крају преговоре са њим око потписивања новог уговора. Уколико све прође у реду сигурно нећемо доводити десног бека који је озбиљна конкуренција. Могуће је да ћемо довести младог играча кога ћемо припремати да, у случају Петковићевог одласка у јуну, може да одговори захтевима Звезде.

Генерални директор очекује да ће Звезда пролећни део шампионата започети у још јачем саставу.

Потрудићемо се да све што планирамо завршимо у наредна два или три дана, али пошто ће у Словенији бити само базични део припрема циљ нам је да до 27. јануара, када екипа лети на Кипар, комплетирамо играчки кадар. Бићемо много јачи на пролеће јер не одлази нико ко није оставио трага ове јесени. Знате да Хуго није често играо, такође и Ристић је због повреде био доста одсутан. Играчи који долазе сигурно да гарантују бољу и јачу Црвену звезду, а то ће навијачи видети и на стадиону.

Уколико буде нових долазака онкуренција у нападу биће оштра.

Доводимо новог шпица који је потпуно другачијих карактеристика од Виеире и који је компатибилан са осталим играчима и са стилом игре Црвене звезде. Ми морамо да имамо деветку, високог, моћног играча са сјајном игром главом. Не бринем се да ћемо имати превелики број играча, прелазни рок почиње 23. јануара и траје до 17. фебруара тако да ће бити одлазака играча који нису у првом плану код шефа стручног штаба. Растеретићемо се играча на позицији шпица.

На окупљању се нашли и неки од омладинаца.

Јовељић, Вучићевић и Романић су почели припреме са екипом. Путоваће са нама, али треба имати у виду да је Јовељић шест месеци паузирао због мононуклеозе и није спреман на велике напоре и бићенпод посебним надзором. Вучићевић је такође направио велику паузу од годину дана. Путоваће са нама, тренираће и видећемо како ће да се уклопи.

Терзић је најавио и неке одласке.

Фибел одлази, имамо три штопера, Ле Талека, Луковића и Рендулића и мислим да ћемо сутра довести и четвртог. Са Бабунским смо јуче разговарали и направићемо споразумни раскид уговора, он није задовољан малом минутажом коју је имао. Растали смо се на пријатељски и коректан начин. Разговарамо и са Кахриманом с обзиром на то да није у првом плану јер се млади Филип Манојловић одлично показао, и њему је у интересу да пронађе нову средину.

На крају, Звездин генерални директор је рекао да ће се наћи новац за појачања.

Црвена звезда увек мора да буде најбоља, да буде шампион и да побеђује све. Звездашка јавност не пита имамо ли новца, сви смо свесни какав је циљ пред нама и наћи ће се новац за појачања – закључио је Терзић.

Претходни текстСписак играча и противници на припремама
Следећи текстЗвезда сарађује са Јапанцима