Божовић извршио зимску прозивку

66

За фудбалере Црвене звезде је понедељак, 9. јануар био први радни дан у 2017. години.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић је у јутарњим часовима извршио зимску „прозивку“ на којој се појавило 33 фудбалера. Џон Руиз и Гелор Канга се налазе са својим репрезентацијама, док ће због лоших временских услова на припреме каснити Мичел Доналд, Томас Фибел, Мичел Адам и Давид Бабунски.

Окупљамо се након месец дана паузе, последњи меч смо одиграли пре тридесетак дана. Сачекало нас је хладно време, али не и неуобичајено, само нисмо навикли. Већ у среду путујемо за Копар где ћемо одрадити базични део припрема, и мислим да имамо довољно времена да се припремимо за наставак првенства. Циљ је исти, освајање дупле круне – био је јасан Звездин тренер.

Претходних дана се много писало о потенцијалним појачањима.

Срђан Вујаклија, Немања Милић и Милан Сенић су нам се већ прикључили. И ја читам много тога по новинама. Будеску је, колико знам, тренутно у авиону, можда и за Београд. Прекршићу први пут своје правило да не говорим о именима, и рећи ћу да смо заинтересовани за Планића и Фрипонга. Мелег је такође моја жеља, али питање је колико је он реалан, с обзиром на то да финанијски не стојимо баш најбоље. Звезда увек тражи младе играче који код нас могу напредовати, који ће потом Звезди помоћи да оствари добре резултате, и на којима ће Звезда на крају зарадити. Поред штопера, потребан нам је и десни бек, као и нападач који прави разлику – рекао је Божовић.

Током наредних дана биће речи и о одласцима.

Разговараћемо са неким играчима око њиховог статуса, јер биће им боље да потраже клуб где ће играти. Наредних дана ће бити више речи о томе. Читао сам да Давид Бабунски жели да оде. Кахриман је такође у годинама када му сигурно не прија да нема минутажу. Томас Фибел је на излазним вратима.

Звездин тренер ће на припреме повести и велики број младих играча.

Са нама ће пут Копра кренути Николић, Илић, Вучићевић, Аџић, Рачић, Романић. Велики број младих играча који су наша будућност.

Први део припрема на Копру почиње 11. јануара, док ће се 27. јануара екипа преселити на Кипар како би одрадила и други део припрема.

Претходни текстПродаја карата за Фенербахче од среде
Следећи текстСписак играча и противници на припремама