Благојевић: Показаћемо зашто је Звезда шампион

85

Одбојкаши Црвене звезде у понедељак 26. децембра (20,30 часова) дочекују Млади радник у реванш утакмици четвртфинала Купа Србије.

У првом мечу, који је одигран у Пожаревцу, Млади радник је славио резултатом 3:2, по сетовима 25:23, 21:25, 25:23, 14:25, 15:11.

Сигурно је да нас очекује један веома тежак меч, како на физичком, тако и на психолошком плану. С обзиром да нам је екипа Младог радника, у два наврата, показала да зна да игра одбојку. То је екипа састављена од играча који имају веће исксуство играња у најквалитетнијем домаћем такмичењу, од наше екипе. Показали су нам да против њих не можемо лако играти. Покушаћемо да размишљамо о сваком наредном поену, како меч буде одмицао, а не о самој завршници сетова, односно меча. Овај дуел са собом носи велики терет пошто нас само победа води на завршни турнир Купа Србије. Ипак, мислим да смо у предности, с обзиром да играмо на нашем терену, пред својом публиком и то је додатни фактор који нас ставља у позицију фаворита – изјавио је Александар Благојевић.

Црвено-бели су у 2016. години освојили три трофеја и потврдили доминацију у домаћим такмичењима.

У години иза нас било је веома пуно успеха. Међутим, то може да створи додатни притисак. Претходне генерације су оствариле много успеха, освојили су много трофеја, а на нама је да покушамо да оправдамо поверење и следимо њихове успехе. Завршница је календарске године, која је била међу најуспешнијим у историји клуба, а последњих година Звезда доминира на домаћој сцени. То је сигурно мотив више да дамо свој максимум и покажемо на крају године, а и убудуће, зашто је Црвена звезда шампион и да ће и у наредној години бити озбиљан конкурент за освајање Купа Србије и шампионске титуле – поручио је коректор Црвене звезде Александар Благојевић.

Реванш меч четвртфинала Купа Србије између Црвене звезде и Младог радника је на програму у понедељак 26. децембра од 20,30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Владимир Симоновић и Дејан Рогић.

По пропозицијама Купа Србије у четвртфиналу се играју две утакмице.

У случају да противници имају по једну победу, полуфиналисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити полуфиналиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника четвртфинала.

Претходни текстЦрвено-беле верују у пласман на Финални турнир Купа
Следећи текстАџић: У звезди од шесте године