Тријумф Црвене звезде за крај 2016!

101

Црвена звезда се победом опростила од 2016. године!

Залеђен и тежак терен сачекао је фудбалере обеју екипа који су имали задатак и да буду бољи од противника, али и спретнији по неравном терену. Није било лако контролисати лопту, али ни кретати се и нагло мењати правац, јер се на одаређеним местима на терену стварао чак и лед. Ипак, и поред свих потешкоћа, Радник и Црвена звезда су у првом делу игре учинили све како би утакмица била допадљива, а узбуђења нису изостала.

Радник је повео већ у 10. минуту. Након избијене лопте која је прелетела све фудбалере и пала иза леђа наше одбране, Стојановић је није довољно јако захватио главом у настојању да је врати голману Супићу, а то је искористио Николић који је се докопао и без проблема затресао мрежу. Звезда је могла у истом минуту да изједначи, само да је Орландић био концетрисанији. Канга и Срнић су створили стопостотну прилику нашем нападачу, али је он шутирао право у Чанчаревића са шест метара. Црвена звезда је наставила да напада, а Радник да чека грешку и прилику за контранапад. Грешку је, на крају, дочекао наш тим. Петковић је прошао по десној страни, потом „заврнуо“ лопту ка Плавшићу, а омалени везиста је пао након контакта и изборио пенал. Сигуран са беле тачке био је Душан Анђелковић – шутирао је веома прецизно, тако да ни Чанчаревић који је био на лопти није успео да је довољно скрене.

До краја првог дела игре, Звезда је најозбиљније запретла у 34. минуту када је након повратне лопте Плавшића, Дамјан Ле Талек из прве шутирао са ивице казненог простора, али је лопта прошла неколико милиметара поред леве стативе.

Упркос веома тешком терену, фудбалери обе екипе заслужују све похвале и за приказано у наставку утакмице. Знало се да ће сваки потенцијални гол у мрежи ривала можда бити и довољан за победу, и обе екипе су дале све од себе да постигну тај други гол. Домаћин је тражио пенал у 51. минуту, али није се огласила пиштаљка Данила Грујића. Два минтуа касније одлична шанса за Радник. Мишан је сам себи наместио лопту и из волеја снажно шутирао, али преко гола. Одмах потом је узвратила и Црвена звезда. Погрешила је одбрана Радника и Орландићу се указала шанса, али му је Чанчаревић ушао у шут и још једном га спречио да затресе мрежу. У 59. минуту Плавшић је са леве стране успео да пребаци голмана, али је лопта погодила стативу! После Плавшића, запретио је и Ле Талек. Канга је упутио употребљив центаршут, Ле Талек високо скочио – више и од голмана, али је шутирао преко гола.

Како није било промене резултата, Миодраг Божовић је посегнуо за изменама, те је у игру послао Предрага Сикимића и дебитанта Стефана Илића. Најрасположенији на данашњој утакмици били су Гелор Канга и Срђан Плавшић који су одлично функционисали заједно и који су створили доста прилика и полуприлика саиграчима. И Канга је могао до гола, после одличне асистенције по земљи Плавшића, али није успео довољно добро да поклопи лопту.

Још једном је утакмица мирисала на реми, и још једном је Црвена звезда успела да у завршници стигне до победе! Сјајни Плавшић је петом проиграо Анђелковића, наш бек центрирао, а лопту у сопствену мрежу спровео Златановић! Био је то пресудан моменат на утакмици, тренутак непажње који је Радник коштао бодова, а који је Црвеној звезди донео још једну важну победу пред одлазак на зимску паузу.

Јесењи шампиони!

Радник – Црвена звезда 1:2 (1:1)
Стадион: ФК Радник, Сурдулица. Гледалаца: 3.000. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Николић у 10′ за Радник, а Анђелковић (пен) у 25′ и Златановић (аутогол) у 87′ за Црвену звезду.

Радник: Чанчаревић, Младеновић, Миловановић, Радовић, Пејчић, Ђорић, Мишан, Мердовић, Милинковић, Вуковић, Николић.
Резерве: Васиљевић, Стојковић, Станковић, Франсис, Павловић, Ненадовић, Златановић.

Црвена звезда: Супић, Петковић, Фибел, Стојановић, Анђелковић, Ле Талек, Полетановић, Канга, Плавшић, Срнић, Орландић.
Резерве: Кахриман, Цветковић, Милошевић, Рачић, Луковић, Сикимић, Илић.

Претходни текстПотписан уговор о донацији Владе Јапана Џудо савезу Србије
Следећи текстБожовић: Хвала навијачима