Божовић: Нисам нигде изјавио да одлазим

71

Фудбалери Црвене звезде ће одиграти последњу утакмицу у јесењем делу шампионата ове среде, 14. децембра. Изабранике Миодрага Божовића ће дочекати Радник из Сурдулице, а меч почиње у 16 часова.

Шеф стручог штаба Миодраг Божовић очекује да ће се његова екипа са нова 3 бода опростити од јесење полусезоне.

Дошло је време да приведемо крају и ову полусезону која се много одужила. Сигурно је пред нама још једна тешка утакмица, поготово што очекујем да терен неће бити у добром стању и да ће бити залеђен, тако да је тешко претпоставити шта нас очекује. У сваком случају, много нам је важно да победимо и да завршимо полусезону на добар начин и да се опростимо од наших навијача који нас бодре све ово време. Радник је у незавидној ситуацији на табели, сигурно ће дати све од себе да направе добар резултат, то би њима много значило, а ја се надам да ћемо, и поред много проблема са играчким кадром, ми успети да освојимо нова три бода – рекао је Божовић.

Тренер Божовић осврнуо се и на тренутну форму противника.

Радник се тренутно не убраја у наше најквалитетније суперлигаше, али то не значи ништа у утакмици са нама. Против Црвене звезде су сви максимално мотивисани. Почели су боље да играју и сигурно ће дати све од себе да надоканаде пораз у Чачку из прошлог кола. Имају неколико играча који могу да нам праве проблеме. Ту пре свега мислим на шпица Николића, иако није дао много голова, он се одлично креће, добро скаче и опасан је на прекиду. Ту је и Адамовић који је креатор њихове игре, а и у одбрани имају искусне играче Вуковића и Павловића. Знам да смо ми квалитетнија екипа, али то морамо да потврдимо и на терену.

Осим повређених играча, екипи у Сурдулици неће моћи да помогну ни Доналд и Руиз због картона које су добили на утакмици против Радничког.

И да није добио картон Руиз свакако не би могао да игра зато што је добио позив да се прикључи репрезентацији Костарике. Доналд је један о наших најважнијих играча и жао ми је што неће бити на терену. Исто тако знам да је он један од највећих професионалаца у нашој екипи и то је човек који нас је препородио оног момента када је дошао у Звезду. Играо је скоро све утакмице од почетка сезоне, морате да схватите да је нама у Сурдулици 29. утакмица ове полусезоне. Код свих играча је наступио умор, више психички него физички. Данас је тачно шест месеци од када смо почели припреме. Услед одсуства Доналда утакмицу ће највероватније почети Рачић и почећемо утакмицу са једним нападачем. Због повреда неће играти Ристић, Рендулић и капитен Луковић.

Миодраг Божовић очекује испуњене трибине и лепу атмосферу на стадиону у Сурдулици.

Тешко је навијати у децембру на нашим стадионима, чак и у новембру. Ипак, очекујем да ће наших навијача бити доста. Имамо то језгро навијача који нас прате на свакој утакмици. Не могу да зовем породице са децом да дођу на запад да уживају када знам да неће уживати јер је хладно. Ипак, Делије долазе без обзира на временске услове и имаћемо 5000 навијача сигурно, за остало ћемо видети.

Искусни стратег прокоментарисао је натписе у медијима да одлази са клупе црвено-белих.

Ово је конференција посвећена нашој наредно утакмици против Радника из Сурдулице. Ако будем хтео да идем из Звезде ја ћу рећи. Нигде нисам прочитао своју изјаву да одлазим, треба питати новинаре који то пишу одакле им информације. Не допада ми се што је све ово овако испало пред утакмицу како би се дестабилизовали играчи. Не чуди ме што ми већ дуго таже замену. код нас постоји онај „Оркестар за свадбе и сахране“, сви воле да неко умре, таква смо земља, али нажалост, ја сам здрав. Пијем лекове за очување имунитета. Данас је на конференцију дошло много људи, а могу петоро новинара да набројим који су ту редовно. Једноставно, ми смо такав народ.

Једно од питања за штефа стручног штаба Божовића било је како коментарише изјаву играча Партизана Уроша Ђурђевића да је његов прелазак у Звезду био готова ствар, али да се Божовић са тим није сложио.

Нисам сигуран да је то било тако, али човек је отишао у клуб који воли, не знам што би он сад био у Звезди.

Новинаре је занимало и колико на рад нашег тренера утиче то што је екипа од краја прошле сезоне до данас претрпела много промена.

То није начин на који може да функционише клуб који има европске амбиције, али ипак мора. Много пута сам говорио да у тренутној ситуацији Звезда може да се финансира само од продаје својих играча. Овде се ради о чистом преживљавању да би клуб могао да функционише и да бисмо могли да се такмичимо. Докле год буде тако играчи ће се продавати, а састави ће се мењати. Сваки тренер увек има мотива да ради, тако и ја имам мотив за победама и мотив да стварам нове играче – поручио је Миодраг Божовић.

Претходни текстЕвропско екипно првенство -Лига шампиона у Београду
Следећи текстЦрвено-бели у среду против Шапца за финале Купа