Црвена звезда је јесењи шампион!

80

Након новог тријумфа, црвено-бели су осигурали прво место пред првенствену паузу.

Црвена звезда је отворила утакмицу како се само пожелети може. Већ у трећем минуту Звезда је повела сјајним голом Џона Руиза. Костариканац је сачекао „отпадак“ и са 20 метара снажно, по земљи шутирао и сместио лопту у „малу мрежу“. Међутим, Раднички је од самог почетка ставио до знања свима да није дошао на највећи српски стадион да одигра епизодну улогу. Покушавале су Нишлије да оставе утисак, и већ у 11. минуту успели су да дођу до изједначења. Брза полуконтра, прецизан центаршут са бока, и још прецизнији ударац главом Павкова – Манојловић ништа није могао да учини.

Гол Радничког само је додатно распламсао борбу на терену. Играло се брзо, било је лепих потеза али и пресечених акција које су отварале брзе контранападе. Звезди се исплатио притисак, и у 23. минуту након асистенције Канге, Мичел Доналд је шутирао високо, погодио пречку, али се лопта одбила у гол. Након новог Звездиног вођства, темпо је опао, и наш тим је имао још само две прилике и то преко расположеног Руиза. Најпре је Костариканац шутирао из сличне позиције као у трећем минуту, али је голман Радничког овога пута спретно интервенисао. Другу прилику Руиз је пропустио након акције по левој страни када је, на крају акције, погодио спољни део мреже.

У наставку утакмице виђено је нешто мање прилика за гол и узбуђења. Стекао се утисак да је Звезда у већем делу контролисала дешавања на терену, али мора се рећи да је Раднички у неколико наврата био близу изједначења. Најзаслужнији што се то није догодило је Звездин чувар мреже Филип Манојловић. Млади голман је у 57. минуту одлично реаговао након што је Павков умакао нашој одбрани, и „скинуо“ му зицер. Звездин голман је и нешто касније одлично зауставио оштар ударац по земљи гостију, и то уз помоћ стативе. У самој завршници утакмице није било прилика, и убрзо је постало јасно да ће гол из 23. минута уједно бити и последњи на овој утакмици.

Звездин тренер Миодраг Божовић је у наставку утакмице шансу пружио Петру Орландићу, Урошу Рачићу и Михаилу Ристићу. На крају, Црвена звезда је пред 14.200 навијача победила у последњој утакмици на Маракани ове године. Леп опраштај од навијача и нови наслов јесењег шампиона!

Црвена звезда – Раднички Ниш 2:1 (2:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 14.200. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Руиз у 3′ и Доналд 23′ за Црвену звезду, а Павков у 11′ за Раднички.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Канга, Плавшић, Руиз, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Стојановић, Рачић, Ристић, Срнић, Орландић.

Раднички: Бајић, Булатовић, Петровић, Мркић, Станојевић, Јовановић, Станковић, Радивојевић, Стојановић, Арсић, Павков.
Резерве: Коновалов, Игњатовић, Живковић, Картал, Апостоловић, Јовановић, Митровић.

Претходни текстСледи дерби у Подгорици
Следећи текстБожовић: Значи нам прво место пред зиму