„Црвено-бело вече“ за годишњицу Токија

187

У свечаној атмосфери у хотелу „Crowne Plaza“ ФК Црвена звезда је обележио 25. годишњицу од највећег клупског успеха.

Осмог дана децембра 1991. године Црвена звезда је у Токију савлада Коло-Коло резултатом 3:0, и на тај начин се попела на кров света.

Тим поводом, одржано је „Црвено-бело вече“ на којем се окупило много познатих лица и легенди из црвено-беле породице које су на тај начин улепшале Звездин јубилеј.

Као што је и најављено, приликом вечерашње светковине уручена су и бројна признања. За најбољег фудбалера Црвене звезде у 2016. години проглашен је Александар Катаи. Најлепши гол у 2016. години постигао је Предраг Сикимић у 151. вечитом дербију који је одигран на стадиону „Рајко Митић“.

У оквиру млађих Звездиних селекција, сви млади фудбалери су у својој генерацији гласањем бирали најбољег. Тако је за најбољег млађег пионира (2003) од стране својих саиграча изабран Матеја Бачанин. Најбољи пионир (2002) је Филип Василијевић, најбољи млађи кадет (2001) Един Ајдиновић, најбољи кадет (2000) Милан Савић, а најбољи омладинац (1998-99) Лазар Романић.

Почасни председник Црвене звезде и трећа Звездина звезда Драган Џајић, још једном се осврнуо на историјску утакмицу у Токију.

То је без сумње највећи успех српског и југословенског фудбала. Нажалост, тешко да ће се овако нешто поновити, друга су времена, али треба настојати увек томе. Поносан сам што сам био део тог тима и што смо успели да победимо јер то оставља незабораван утисак. Када смо почели да градимо тим, никада нисмо очекивали да може баш све овако да се догоди. Фудбал је непредвидив. Ко се бави фудбалом а не верује у овакве ствари, не треба ни да се бави фудбалом. Имали смо већ иза себе велики трофеј и играли смо психолошки растерећени. Најважније је то да се нисмо никога плашили и да смо знали да можемо са свима да играмо. Када имаш добар тим, никога се не плашиш – рекао је Драган Џајић.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић такође је говорио о Звездиног успеху.

Памтим и Бари и Токио, али сам утакмице гледао на телевизору. Била су то лепа времена, овакав успех тешко да ће се поновити јер се данас све врти око новца и јако је мало битна љубав према клубу. Ово је један од највећих клубова у Европи и клуб који се највише воли.

Генерални директор Звездан Терзић је рекао:

Иза нас је заиста велики успех којег се сви радо сећамо. Али, данас размишљамо о томе како ћемо у будућности да дођемо у ситуацију да се поново приближимо оваквом успеху. Тренутно имамо шест бодова предности, трудићемо се и да увећамо ту разлику, а онда да остваримо оно што сви од нас и очекују – рекао је Звездан Терзић.

Претходни текстРадоњић: Кобна друга четвртина
Следећи текстНебо нек се отвори опет!