Анђелковић: Први гол из слободног ударца

84

Нову победу на данашњој утакмици против Вождовца која је завршена резултатом 0:1 Звезди је фантастичним голом донео Душан Анђелковић, који се на тај начин на другом мечу у низу уписао у листу стрелаца.

Звездин бек истиче да је победа дошла у јако важном тренутку за екипу.

Била је јако тешка утакмица за нас, посебно зато што смо први пут против Вождовца играли на њиховом терену са вештачком подлогом. Притисак који је цела екипа осећала пред утакмицу можда је био мало већи него иначе, знали смо да након ремија морамо да се вратимо на победнички колосек. Сви смо разговарали и рекли да је једино важно да победимо, нисмо размишљали о томе колико ће атрактивна наша игра бити, већ само да упишемо нова три бода. Зато смо можда више него обично били концентрисани да не примимо гол. И поред тога, утакмицу смо отворили са две одличне шансе, а у другом полувремену смо имали доста контри – рекао је Звездин бек.

Сјајан гол са ивице казненог простора у 54. минуту трећи је ове сезоне за Звездиног бека.

Полетановић и ја смо разговарали о томе ко ће да шутира и проценио сам да је то добра позиција за мене, осетио сам да ћу моћи да запретим голману одатле. Зато сам узео лопту и испоставило се постигао леп и врло важан гол. Много ми је драго због сваког поготка, али овај ћу посебно запамтити зато што је донео победу у овако важном тренутку за екипу. У последње време ме хоће гол, али не планирам да пређем напред, држим се одбране. Не шутирам често слободне ударце на утакмицама. То увек зависи од играча које имате у екипи, а ми смо у последње време имали заиста сјајне извођаче прекида. Ристић је углавном задужен за ударце са леве стране, Луковић када је у игри, он има одличну левицу, прошле године је Ибањез то радио одлично. Ја на тренинзима често шутирам из сличних позиција, није ми то ништа ново, али је ово први пут да сам на утакмици дао гол из слободног ударца.

Још две утакмице остале су до краја јесењег дела шампионата.

Сада имамо довољно времена да се припремимо за наредну утакмицу, да дочекамо Раднички из Ниша максимално припремљени. Имамо доста кадровских проблема, али даћемо све од себе да приведемо крају полусезону у најбољем маниру и да као јесењи шампиони одемо на паузу – поручио је Анђелковић.

Претходни текстБожовић: Тврдо и борбено
Следећи текстЗвезди припао први дерби