Инспирисана Звезда прегазила „вечитог ривала“

113

Одбојкаши Црвене звезде славили су убедљиву победу против Партизана у 7. колу Суперлиге Србије. Црвено-бели су савладали „вечитог ривала“ са 0:3, по сетовима 17:25, 16:25, 18:25, за 73 минута игре.

Од „вечитог дербија“ се очекује да буде једна од најзанимљивијих и најузбудљивијих утакмица у сезони, али се то данас није десило. Одбојкаши Црвене звезде били су надмоћни у односу на ривала у свим сегментима игре.

Црвена звезда је врло брзо дошла до високог вођства. Ас Вука Милутиновића и блок Николе Вељовића натерали су да тренер домаћих затражи први тајм аут при резултату 3:8 за наш тим. Недуго затим црвено-бели су везали пет поена на сервис Душана Стојсављевића за предност од девет поена (5:14). Партизан је успео да смањи на 12:18, а Драган Кобиљски је затражио тајм аут како би смирио своје изабранике пред завршницу сета. У наставку, домаћини су превише грешили, што су наши одбојкаши искористили да поведу са 17:25.

Почетком другог периода игре Партизан је играо боље него у првом сету. Имали су домаћи вођство од 8:5 и 9:6, а онда је Звезда направила серију од 11:2 и потпуно преокренула резултат у своју корист. У тим моментима одлично су сервирали Благојевић и Шкрбић, а играчи Партизана су доста грешили. Измене и тајм аути нису помогли „вечитом ривалу“, а са четири поена у низу Звезда је достигла максимално вођство (14:23). Црвено-бели су убрзо дуплирали вођство у сетовима – 16:25.

Наши одбојкаши су наставили са одличном игром и у, испоставиће се, последњем сету. Милутиновић је сервирао када је Звезда серијом од седам поена у низу стигла до вођства од 3:11, а у главној улози је био Дуци Стојсављевић са 3 поена. Са два аса Николе Мунћана црвено-бели су дошли до двоцифрене предности (6:16) и тада је било јасно да ће наш тим доћи до убедљиве победе. Блоком Немање Машуловић екипа Драгана кобиљског је стигла до 11 везаних меч лопти. Тек шесту црвено-бели користе, поново блоком Машуловића, и славље је могло да почне – 18:25.

Црвена звезда већ у уторак 29. новембра од 20 часова дочекује крагујевачки Раднички у заосталом мечу 6. кола Суперлиге.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (17:25, 16:25, 18:25)
Београд – Дворана: СЦ Спорт Еко. Гледалаца: 150. Судије: Мирко Јанковић и Игор Миљковић. Трајање меча: 73 минута.
ПАРТИЗАН: Буша 2, Сретеновић, Недељковић (либеро), Батак 1, Ристић 9, Ковач 10, Драговић, Величковић 5, Поломац 3, Ћелић 4. Нису играли: Скакић и Перишић. Тренер: Владимир Васовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 7, Јевтић (либеро), Самарџић 1, Гмитровић, Машуловић 2, Милутиновић 7, Стојсављевић 12, Мунћан 8, Благојевић 12, Вељовић 4. Нису играли: Петровић и Нејић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстАџић: Знао сам да ће ући у гол
Следећи текстУбедљив тријумф у Суботици