Звезда у одабраном друштву

81

Осим првим местом на табели и далеко најефикаснијом игром у лиги фудбалери Звезде могу да се похвале статистиком која их сврстава међу најуспешније екипе у Европи.

Осим првим местом на табели и далеко најефикаснијом игром у лиги фудбалери Звезде могу да се похвале статистиком која их сврстава међу најуспешније екипе у Европи.

Лопта је у поседу црвено-белих у просеку 57,8 посто времена по утакмици. То значи да је за 55 минута ефективне игре у просеку, 31 минут и 45 секунди лопта у ногама наших фудбалера. То је доказ колико је наш клуб доминантан, поготово ако се узме у обзир да у ову статистику улазе и међународни мечеви.

По овој статистици Звезда мозе да буду међу пет најбољих тимова Лиге петице. Већи посед лопте својих љубимаца на мечу у Шпанији могу да виде само навијачи Барселоне, а у Француској само Париз Сен Жермена. У Серији А једино Наполи више времена има лопту у ногама. У Немачкој по овој статистици од наших навијача прилику да дуже уживају у доминацији свог тима имају само присталице Бајерна и Дормунда. Слична ситуација је у Енглеској где три клуба имају већи посед лопте.

Ко дође на Звездину утакмицу може да ужива у доминантном, нападачком фудбалу који обилује атрактивним потезима. То показује и чињеница да од 18 удараца ка противничкој мрежи, колико црвено-бели упуте на мечу, седам иду у оквир гола. То значи да чак 38 посто наших шутева представљају озбиљну претњу противничкој одбрани. Ако се узме у обзир да је тим доста претрпео после европских мечева и да му је требало времена за стабилизацију, за очекивати је да до краја полусезоне, а нарочито на пролеће ове цифре буду још више и боље.

Претходни текстОсма победа рукометаша у Првенству Србије
Следећи текстОличење скромности – Милош Шестић