Црвено-беле поражене у Вршцу

82

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у мечу 6.кола ЖКЛС од екипе Вршца 67:69 (19:9, 13:22, 11:22, 24:16), у дворани „Миленијум“, у новој неизвесној завршници. Најефикаснија је била Мина Ђорђевић са 24 поена.

Црвена звезда је одлично отворила меч у петорци Прља, И.Катанић, Богићевић, Ђорђевић, Бојовић, након почетних поена, серијом 10-0 преузела предност, коју је одржавала до краја првог периода и средине другог, када је уследио пад у игри. Вршчанке су се са три узастопне тројке вратиле резултатски у меч, а четвртом узастопном тројком коју је погодила Митов и повеле.

Резултатска клацкалица је потрајала до почетка треће четвртине када је домаћин серијом 13-0 успео да се одвоји на двоцифрену предност, којом се и ушло у последњи период игре. Вршац је био у константној предности до финиша утакмице, када је Звезда успела да мало по мало смањи предност, а затим и тројком Богићевић да дође до само коша заостатка у последњем минуту. Радовић је направила грешку у нападу, а Милица Бојовић била половична са пенала. Након тајм-аута, Мршић је била половична са пенала, а Наумчев погрешила у нападу и Вршац је славио у „Миленијуму“.

Најефикаснија у црвено-белом је била Мина Ђорђевић са новим дабл-дабл учинком (24п 18ск, индекс 36), Ивана Катанић је постигла 14. У редовима Вршца и на мечу најефикаснија је била Митов са 26 поена.

Црвена звезда сада има скор 3-3, а већ у четвртак у Баскет Сити стиже актуелни шампион региона, Будућност Бемакс. У 7.колу ЖКЛС, Звезда дочекује Шабац.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 14 (4ск 4ас 5укл), Тешић, Прља 8 (4ас), Богићевић 12 (2ас 2блк), Зукановић 2, А.Катанић (3ск 1ас), Ћирић, Ђокић, Наумчев 2, Бојовић 5 (6ск), Ђорђевић 24 (18ск), Мишељић. Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстМлађе категорије – Голеаде против Чукаричког
Следећи текстЗвездини џудисти вицешампиони међународног турнира на Кипру