Голом Сикимића Звезда славила у Чачку

91

Фудбалери Црвене звезде окончали су први део сезоне победом! Голом Предрага Сикимића, наш тим славио је минималну победу.

Свеукупно гледано, није било превише узбуђења у првих 45 минута игре. Црвена звезда је најопаснија била након корнера, односно Петра Орландића који је успевао да се нађе у приликама за гол, али не и да затресе мрежу. На истеку 15. минута, Полетановић је извео корнер а Петар Орландић главом успео да погоди пречку. Тачно 15 минута касније након центаршута Плавшића са левог бока, поново је Орландић претио – овога пута ногом, али преко гола. Последње узбуђење у првом делу игре виђено је у надокнади, када се Орландићу изненада указала прилика, али је, иако надмудривши голмана, шутирао поред гола. Црвена звезда је играча у формацији 4-4-2, и на тај начин је успела да запрети голу Борца у неколико наврара, док домаћин није успео ниједном да запрети Филипу Манојловићу.

У другом делу игре Борац је кренуо нешто одлучније и отвореније, и преко некадашњег Звездиног фудбалера Стефана Михајловића покушавао је да угрози гол Манојловића. На другој страни, Црвена звезда је покушавала да искористи то што у самом шпицу има двојицу добрих скакача, али није било превише опасних напада. Један од њих је могао да се претвори у гол, али Сикимић није успео да стигне опасан центаршут Плавшића који је гађао петерац. Миодраг Божовић је посегнуо за двоструком изменом средином другог полувремена, и уместо Руиза и Орландића на терен послао Славољуба Срнића и Хуга Виеиру. То се испоставило као одличан потез, јер је управо Срнић након сјајног пријема лопте протутњао десном страном, упутио одличан центаршут ка Сикимићу којем није било тешко да лопту спроведе у мрежу!

Шампион Србије успео је да после водећег гола умири утакмицу и приведе је крају. Тежак терен је спречио наше фудбалере да приликом контранапада још који пут запрети голману Алексићу. На другој страни, Борац је покушавао да стигне до изједначења, пре свега након корнера, али се у завршној фази утакмице истакао Филип Манојловић правовременим истрчавањима. Прилику је до краја меча добио и Андрија Луковић, а након нове победе фудбалере Црвене звезде чека првенствена пауза.

Борац (Чачак) – Црвена звезда 0:1 (0:0)
Стадион: „ФК Борац“. Гледалаца: 3.500. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Сикимић у 72′

Борац: Алексић, Марчић, Костић, Маслаћ, Драшковић, Галвао, Делић, Танасин, Михајловић, Зоћевић, Јовановић.
Резерве: Мишић, Обрадовић, Сајчић, Савић, Станковић, Пропадало, Анђелковић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Рендулић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Плавшић, Руиз, Сикимић, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Фибел, Ан. Луковић, Рачић, Срнић, Виеира.

Претходни текстОткривена спомен плоча Александру Јаћимовићу
Следећи текстБожовић: Заслужена победа