Бабунски: Сви смо спремни да допринесемо

59

Лепе вести стигле су за Давида Бабунског овог викенда стигле су на Маракану. Млади везиста браниће боје националног тима Македоније на мечу против Шпаније.

Захвалан сам и срећан што се враћам у национални тим. Не осећам никакав притисак, потпуно растерећено и са жељом за победом и доказивањем ћу приступити репрезентативним обавезама. Позив сам заслужио добрим играма у младој репрезентацији са којом смо остварили историјски успех пласманом на Европско првенство следећег лета у Пољској. Искуство које сам стекао у последње време ће ми много помоћи. Такође, добра игра у омладинској селекцији ми много значи за самопоуздање – рекао је македонски везиста.

Давид Бабунски већ сада размишља и о предстојећим искушењима са младом репрезентацијом Македоније.

Моји саиграчи из младе репрезентације су заиста одлични фудбалери. Надамо се да ће нас неколико и у „А“ селекцију пренети тај победнички менталитет и помоћи да дођемо до велике победе против селекције Шпаније. Ипак, нама млађим играчима већ сада је у глави Европско првенство које нас очекује. Напорно тренирамо и идемо у Пољску са циљем да постанемо шампиони Европе.

На клупском плану Звездин везиста очекује тежак меч у Чачку ове суботе.

Као и на свакој утакмици, у Чачку ћемо ићи на победу. Сваки ривал је против нас силно мотивисан. Терен сигурно неће бити добар за игру, то ће нам бити проблем у наредних неколико утакмица пошто имамо три везана гостовања. До краја нас очекује још седам кола. Неће нам бити лако да до краја задржимо ову позицију, али не сумњам у нашу екипу уопште. Не треба да размишљамо толико далеко, већ да се фокусирамо само на наредног противника и да пружимо најбољу игру коју можемо. Радимо напорно како бисмо на свакој утакмици играли атрактивно и донели радост нашим навијачима.

Након Кангине повреде место у везном реду црвено-белих остало је слободно.

Сви играчи које тренер има на располагању су увек спремни и максимално тренирају. Важно је да има играча који у екипи могу да замене неког уколико дође до повреде. У овој ситуацији је на тренеру да одлучи ко ће да замени Кангу, ту смо и Андрија Луковић и ја, обојица спремни да пружимо свој максимум. Ко год да добије шансу сигуран сам да ће оправдати поверење стручног штаба – закључио је Давид Бабунски.

Претходни текстКарте за Борац и на Маракани
Следећи текстЦрвено-бели пружили снажан отпор у Талину