Немања Мајдов бронзом на ГС у Абу Дабију потврдио место у врху

80

Немања Мајдов још једном је потврдио несумњиви квалитет, овога пута у новој тежинској категорији, до 90 килограма на Гран слему у Абу Дабију.

За Џудо клуб Црвена звезда, то је уједно одличан успех јер су црвено-беле џудоке успеле да овог викенда освоје две медаље, сребро и бронзу на још једном такмичењу у оквиру ИЈФ светског тура.

После наше трофејне даме, Милице Николић (до 48 кг) која нас је обрадовала вицешампионским звањем и Немања Мајдов освојио је још једно вредно одличје. Врхунским резултатом на међународној сцени, сада у новој тежинској категорији Мајдов је потврдио место међу најбољима.

Мајдов је одлично почео учешће на Гран слему у Емиратима. Фирудин Дадашов из Азербејџана, одлична џудока била је уједно и прва жртва српског шампиона у колу које је отварало учешће на елитном надметању. У другом, одлични Француз Аксел Клергет нашао је решење за Мајдова, што српском асу оставља могућност даље борбе кроз репасаж. Ову шансу Немања никако не пропушта и редја победе до освајања вредног одличја. Давид Кламерт из Чешке савладан је у првом колу репасажа, док је у борби за бронзу пао и одлични Енглез Макс Стјуарт.

За Немању Мајдова ово је прва медаља у новој тежинској категорији и најбољи почетак новог олимпијског циклуса. Честитке Звездином асу, тренеру Љубиши Мајдову и читавом тиму на још једној медаљи и радости коју је донео вољеном клубу, нашој Црвеној звезди.

Претходни текстСрђан Максимовић – 500. пут на клупи!
Следећи текст„Иии 1:0! Стрелац Зоран Јовичић!“