Звезда после велике борбе славила у Клеку

73

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и трећу победу у Суперлиги Србије. Они су у 3. колу после велике борбе, на гостовању, савладали Клек Србијашуме са 2:3, по сетовима 29:27, 21:25, 20:25, 26:24, 6:15.

Шампиони Србије су имали доста проблема са домаћином на почетку меча. Играо се поен за поен све до тренутка када се Клек са четири узастопна поена одвојио на 15:11. Врло брзо Звезда је преко разиграног Александра Благојевића преокренула резултат у своју корист (16:18). Ушло се у неизвесну завршницу, а црвено-бели су први стигли до сет лопте. Још три пута су наши одбојкаши могли до вођства, али домаћин је успео да издржи све нападе и преко Томића и Рољића преокрене и поведе са 29:27.

Клек је играо на крилима освојеног сета. После неколико серија поена на обе стране, домаћини су повели са 8:5. Звезда се постепено приближавала и средином сета успела је да поведе. Било је 16:19, потом и 17:21 за наш тим, али се Клек није предавао. Стигли су домаћи на два поена заостатка, а црвено-бели су преко Благојевића и Стојсављевића изједначили – 21:25.

Изабраници Драгана Кобиљског су и у трећем периоду игре водили велику борбу са Клеком. Било је нерешено 10:10 када је у игру уместо Немање Машуловића ушао Вук Милутиновић. Домаћи су повели са 14:11, када је Кобиљски решио да промени коректора, у игру је ушао Александар Гмитровић уместо Александра Благојевића. Са пет поена у низу Звезда је преокренула 16:18. Наши одбојкаши су постепено повећавали предност да би блок Милутиновића донео пет поена вишка 18:23, што је остала разлика и на крају сета – 20:25.

Веома узбудљиво било је и у четвртом сету. Екипе су се смењивале у вођству. Клек је до предности од два поена стигао асом Петровића и тада је Кобиљски затражио тајм аут. Са четири узастопна поена, од којих су три дело Александра Гмитровића, Звезда је преокренула 17:19. Успели су домаћи да изједначе, а онда и дођу до сет лопте. Прву нису искористили, али другу јесу преко Рољића и долазе до изједначења – 26:24.

Пети и одлучујћи сет у потпуности је припао црвено-белима. Клек је држао прикључак све до резултата 5:6, када је Звезда ушла у серију. Наш тим је нанизао шест поена на сервис Николе Петровића, а тренер домаћих је тајм аутима и изменама покушавао да прекине негативан ритам своје екипе. Успели су да освоје поен, а Звезда је до краја била убитачна и Александар Шкрбић је ставио печат на Звездину победу – 6:15.

Најефикаснији у тиму Драгана кобиљског био је Душан Стојсављевић са 20 поена, а коректори Александар Гмитровић и Александар Благојевић су освојили по 18 поена. Одличну партију имао је и капитен црвено-белих Никола Мунћан који је освојио 17 поена, од чега 7 из блока.

Наредне недеље Црвену звезду очекују дуели са Селвер Талином из Естоније у 2. колу Лиге шампиона. Први меч је на програму у среду 2. новембра у Естонији, а реванш меч се игра у недељу 6. новембра у Београду.

КЛЕК СРБИЈАШУМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (29:27, 21:25, 20:25, 26:24, 6:15)
Клек – Дворана: СД Милош Грбић. Судије: Ђорђе Стевановић и Горан Градински. Трајање меча: 123 минута.
КЛЕК СРБИЈАШУМЕ: Томић 13, Атељевић 18, Грбић, Тановић 2, Наранчић 22, Рољић 20, Провиџало 2, Ф. Петровић 6, Славнић (либеро). Нису играли: Вујовић, Грче и М. Петровић. Тренер: Ђуро Дапчевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 1, Јевтић (либеро) 1, Самарџић 7, Петровић 2, Гмитровић 18, Машуловић 4, Милутиновић 2, Стојсављевић 20, Мунћан 17, Благојевић 18. Нису играли: Нејић и Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЗвезда ТВ – Кики Лесендрић спрема звездашку песму
Следећи текстПораз у дербију од Радивој Кораћа