Божовић пред Спартак

52

Фудбалери Црвене звезде ће сутра, 22. октобра, одиграти утакмицу 13. кола Суперлиге Србије против Спартака.

Спартак ће Црвену звезду дочекати у Суботици, од 15 часова. Шеф стручног штаба Миодраг Божовић очекује да ће његова екипа наставити победнички низ.

Спартак је најпријатније изненађење овог дела шампионата и нема сумње да нас чека тешка утакмица. Они су врло ефикасна екипа, додуше и примају доста голова, али ипак њихова ударна тројка у нападу је способна да дâ гол сваком тиму. Терен ће сигурно бити јако лош и то нам је још један разлог да дамо свој максимум како бисмо остварили повољан резултат. Постоје ствари у нашој игри које морамо да поправимо. Да је све идеално, сваког бисмо лако побеђивали. Јесмо најбољи, али нисмо баш толико супериорни. Има недостатака који дођу до изражаја и покажу да смо и ми од крви и меса – рекао је Миодраг Божовић.

По броју постигнутих погодака Спартак дели друго место са Војводином, иза Црвене звезде.

Утакмице које ми играмо увек обилују шансама и головима, независно од противника. Не би требало ни у Суботици да буде другачије. Сигуран сам да ће бити доста погодака, али надам се да ћемо их ми постизати. Напад је кључни део екипе Спартака од кога нам прети највише опасности. Милић је израстао у озбиљног играча, Ивановић такође. Торбица иза себе има доста искуства, изванредно изводи прекиде. Ту је и Мудрински који ће имати посебан мотив, као уосталом и сви бивши Звездини играчи. То је сасвим нормално, сви дају максимум против нас и наспрам себе увек имамо противника који је максимално мотивисан. Та четворка је Спартаков највећи адут. Чернишов је доста промениo игру екипе, они су сада много бољи него што је то био случај прошле године. Мислим да ће бити најопаснији из прекида, види се да доста раде на томе, мораћемо да се спремимо за то.

Према мишљењу Миодрага Божовића лоши услови за игру су оно што ће обележити крај јесењег дела шампионата у нашој земљи.

У наредних пет кола имамо четири гостовања и сигурно ће нам то бити отежавајућа околност. Знамо у каквом су стању терени у нашој земљи, али не смемо да се жалимо на то, како је нама тако је и противнику. Морамо да се прилагодимо, да се боримо мало више него што смо то радили до сада и да стављамо играче који могу да копају.

У последње време доста се говори о клубовима који су заинтересовани за Давида Бабунског.

Читам из медија исто што и ви. Не знам ко га из клуба не да, али сви заинтересовани могу да дођу и разговарају како би га одвели у своје редове, није никакав проблем – поручио је Божовић.

Претходни текстПротив Барселоне у Комбанк Арени!
Следећи текстУ Суботицу без Канге