Бивши играч Бајерна посетио Маракану

59

Прву победу над Бајерном у званичним утакмицама црвено-бели су забележили пре 37 година. Тог дана 95.000 људи уживало је на Маракани у мајсторијама Дулета Савића, Владимира Петровића, Милоша Шестића, Зорана Филиповића и осталих Звездиних великана.

Повод да се присетимо ове утакмице је посета Црвеној звезди некадашњег немачког фудбалера Ханса Вајнера, играча Херте и Бајерна. Са минхенским клубом гостовао је на нашем стадиону тог 12. децембар 1979. године. Сећа се одличне атмосфере која је тада владала на нашем стадиону.

Ово је диван стадион, публика је близу терена, осећате праву фудбалску атмосферу. Сећам се навијања које је трајало без престанка свих 90 минута, као и тога да резултат на крају био неповољан по моју екипу. Ипак, Београд ми је остао у лепом сећању, а у току ових недељу дана сам имао прилике још боље да га упознам и поново се заљубим у њега – рекао је Вајнер.

Да подсетимо, Звезда је тада победила Минхенски Бајерн резултатом 3:2 у осмини финала Купа УЕФА головима Дулета Савића, Владимира Петровића и Сребренка Репчића.

Ханс Вајнер први пут на Маракани гостовао је са берлинском Хертом 11. априла 1979. године. Тада је Црвена звезда у полуфиналу Купа УЕФА угостила Херту. Голом Дулета Савића гости су поражени резултатом 1:0, а касније и елиминисани након раванша у Берлину. Вејнер је за Херту одиграо преко 200 утакмица.

Претходни текстУ уторак у Ловћенцу
Следећи текстМаракана зове таленте нове!