Божовић пред Чукарички

73

Након репрезентативне паузе, утакмицама 12. кола наставља се Суперлига Србија. Фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Чукаричког на стадиону „Рајко Митић“ у недељу, 16. октобра, од 15 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић изнео је своја очекивања пред ову утакмицу.

Пред нама је тешка утакмица, иако је Чукарички тренутно у незавидној ситуацији. По квалитету играча и по организацији клуба не заслужују место на којем се тренутно налазе на табели. Сада је на њима да покушају да се извуку из те ситуације. Променили су тренера, сигурно ће имати нови приступ игри. За време репрезентативне паузе су стигли да се уиграју. И поред тога, знам да смо квалитетнији и да заслужујемо победу, сада је време да то покажемо и на терену – рекао је Божовић.

Последњи сусрет Звезде и Чуркаричког био је дерби две првопласиране екипе. Сада је ситуација доста другачија.

Чукарички је продао два најбоља играча и можда то објашњава ову разлику у односу на крај прошле сезоне. Још увек нису успели да надокнаде тај губитак. Без обзира на све, мислим да су екипа која има квалитет и тешко ми је да објасним ситуацију у којој се налазе. Можда има утицаја и то што им је дошло доста нових играча па нису стигли да се уиграју, треба им времена да би успели боље да се разумеју на терену. У сваком случају, нису за потцењивање. Најјача страна против нас ће им бити контра, без обзира што неко мисли да ће они играти офанзивно, сваку екипу на нашем стадиону приморамо да игра на контру. Посебну пажњу морамо да обратимо на Фофaну, он је врло брз играч. Надам се да неће играти Матић јер је он најбољи техничар у екипи, уз Доцића. То су играчи који могу да направе превагу у њиховом тиму.

Екипа Црвене звезде има мањих проблема са повређеним играчима.

Ристић се вратио повређен из репрезентације и још један играч има мањи проблем са повредом. Остали су сви здрави. Ускоро ћете на терену имати прилике да видите и Стефана Милошевића. Он ради изванредно на тренинзима. Без сумње је реч о јако талентованом играчу и добиће шансу, као што су је сви добили.

Новинаре је занимало у каквим су односима Божовић и његов колега из Чукаричког Гордан Петрић.

Прошлост моја није сјајна била, како кажу стихови једне песме. Пријатељ сам са Горданом Петрићем, познајемо се дуго. Био је изванредан играч, иза њега је сјајна каријера, а на њему је да се као тренер докаже. Надам се да му то неће поћи за руком баш на Маракани. Његова екипа постиже доста погодака, тако да очекујем да ће гледаоци уживати у голеади у недељу. Немам ништа против да победимо 4:3 или 5:4, волим када играмо нападачки, када има доста шанси и голова, само, надам се, што мање у нашој мрежи – закључио је Божовић.

Претходни текстНаграде за даваоце крви!
Следећи текстБСК противник Звезде у Купу