Сјајан старт Европског џудо купа, Страхињи Бунчићу сребро!

110

Тријумфално на првом дану Европског џудо купа „Србија опен“ у Београду. Не само да су организатори званично поставили рекорд када је у питању број учесника на Европском сениорском џудо купу са 405 учесника из 30 држава већ је и Звездин млади ас, Страхиња Бунчић (до 66 кг) освојио сребрно одличје.

Изузетно тежак дан, имао сам пет мечева. У полуфиналу сам победио Руса који је актуелни светски првак, тако да сам у финалу очекивао златну медаљу. Јако ми је жао што овде нисам успео да обрадујем гледаоце и донесем златно одличје у за Србију. Надмудрио ме је тактички, спустио ми је десну руку и то је контролисао током читавог меча. Нисам могао да сустигнем његову предност. Генерално сам задовољан, ипак сам још јуниор. Уверен сам да ћу следеће године отићи бар још један степеник више. Задовољан сам јер сам се овим резултатом квалификовао за првенство Европе до 23 године, тако да идем тамо по медаљу.

Уз одличне оцене за организацију Црвена звезда може да се похвали и сребрном медаљом освојеном првог такмичарског дана.

Желим свима да се захвалим што сте се окупили у великом броју и велика ми је част да испред Џудо клуба Црвена звезда могу да се похвалим да смо ове године имали рекордни број учесника, преко 400 бораца на татамију. Из године у годину џудо постаје јачи, наравно уз несебичну подршку Министарства омладине и спорта на челу са Вањом Удовичићем – изјавио је Стојан Вујко, председник Џудо клуба „Црвена звезда“.

Вања Удовичић, министар спорта и омладине у Влади Републике Србије истакао је значај Европског џудо купа за српски спорт и још једном похвалио одличан рад Џудо савеза Србије.

На Европском џудо купу прошле године, најавили смо да ће ове године бити већи број земаља и учесника. Ове године с поносом могу да кажем да је Србија домаћин рекордног такмичења и по броју такмичара и земаља. Дуго смо очекивали овај тренутак да можемо да се похвалимо турниром који ће се узимати за пример . То је препознато и награђено великим европским турниром који ће бити и квалификациони за Олимпијске игре Токију. Ово је велика награда за џудо спорт у Србији. Жели да се захвалим господину Ивану Тодорову, који се труди свих ових година да џудо постави на оне висине, које свако од нас ишчекује – рекао је Вања Удовичић.

Џудо савез Србије ове године постигао је историјске резултате, освајањем чак девет европских медаља које су освојили млади репрезентативци.

Врхунски резултати који су остварени не би били могући вез подршке Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта на челу са министром Вањом Удовичићем. Ове године остварили смо рекорд по броју такмичара и држава учесница. Искористио бих прилику и да честитам нашим спортистима на оствареним резултатима. Са два европска првенства вратили су се са девет медаља. Подсетио бих да смо пре девет година почели са нашим пројектом за који сада добијамо само најбоље оцене и зато се захваљујем читавом тиму. Управо зато ми је и драго да објавим да смо од следеће године континентал куп који ће се бодовати за Олимпијске игре 2020. године у Токију – истакао је Иван Тодоров.

РЕЗУЛТАТИ 1. ДАНА:
Сениори до 60 кг: 1. Сакават Гадзијев (Русија), 2. Камел Мохамеди (Француска), 3.Марсел Бизон (Немачка), 3. Акош Барта (Мађарска), до 66 кг: 1. Биађо Стефанели (Италија), 2 Страхиња Бунчић (Србија), 3. Кевин Азема (Француска), 3. Денис Виеру (Молдавија), до 73 кг: 1. Сајан Ондар (Русија), 2. Фригес Сабо (Мађарска), 3. Никола Гардашевић (Црна Гора), 3. Асламбек Гикајев (Русија). Сениорке до 48 кг: 1. Андреа Стојадинов (Србија), 2. Јоана Матеи (Румунија), 3. Сабина Гилиазова (Русија), 3. Александра Поп (Румунија), до 52 кг: 1. Анамариа Јонита (Румунија), 2. Катри Како (Финска), 3. Ана Пашина (Русија), 3. Тихеа Тополовец (Хрватска), до 57 кг: 1. Дарија Мезецкаја (Русија), 2. Јоријен Висер (Холандија), 3.Викторија Мојоросова (Словачка), Наталија Голомидова (Русија), до 63 кг: 1. Диана Џингарош (Русија), 2. Геке ван дер Беке (Холандија), 3. Шена Зандер (Немачка), 3. Луција Бабић (Хрватска).

Претходни текстЦрвено-беле убедљиво до победе у Крагујевцу
Следећи текстКако је Чкаља заменио Џају