Бијељина – Град звездаша (видео)

98

Град смештен у источном делу Републике Српске подарио је Звезди толико талентаованих фудбалера да се с право може назвати црвено-белим градом. Више породица у радијусу од само неколико километара могу да се похвале да су изнедриле врхунске играче пред којима су лепе каријере.

У малом месту Батар надомак Бијељине свако ће се похвалити да је баш ту рођен и прве кораке направио Звездин вундеркинд Лука Јовић. Играч који је за кратко време постао миљеник навијача своју каријеру наставио је да гради у Португалији, уз обећање да ће се вратити да бар још једном затресе мрежу у црвено-белом дресу.

Само неколико километара даље од Лукине куће одрастао је тренутни заменик капитена Црвене звезде Михајло Ристић. Од млађих категорија прича се о његовом продорном шуту левицом, а у актуелној сезони показао је да се пођеднако добро сналази на неколико позиција у тиму па не чуди интересовање великих европских клубова за младог Ристића.

Тренутно најталентованији омладинац црвено-белих, наравно, прве фудбалске кораке направио је са оне стране Дрине. Дејана Јовељића недавно је угледни британски лист „Гардијан“ уврстио у друштво 60 највећих талената светског фудбала. Његов хет-трик у омладинском вечитом дербију добро памте сви навијачи, а он обећава да ће их у сениорком дресу бити још више. Пореде га са великанима светског фудбала и несумњиво Дејан представља светлу будућност Црвене звезде.

Али у близини Бијељине су стасавали и Цвјетин Благојевић, Раде Тошић, Драган Мићић… али нема сумње да је прави процват овог града у фудбалском смислу донела црвено-бела млада гарда.

Овај крај познат је по томе да већи део становништва навија за Звезду па се тако већ неколико година функционише један од најјачих клубова навијача који сваке године организује „Црвено-беле вечери“ којима, поред навијача, увек радо присуствују актуелни играчи, али и ветерани нашег клуба. На последњем таквом окупљењу било је преко 800 звездаша.

Звезда има одличну сарадњу са „Етно селом Станишићи“ где се првотимци, ал ии млађе категорије, припремају и тренирају за време првенствативних пауза. Леп амбијент, одлични услови и увек љубазни домаћини су оно што црвено-белеувек враћа у овај град. Дочекани осмесима, речима хвале и по којом молбом за фотографију Звездини фудбалери се сваки пут увере колику подршку имају у овом граду.

Такође, “Турнир пријатељства” који се у Бијељини одржава већ три године место је где омладинци Звезде увек радоучествују. Ту се окупљају млађе категорије клубова из целог региона те наши стручњаци имају прилике да на делу виде фудбалске бисере и можда пронађу наредног Бјељинца који ће постати миљеник Звездиних навијача. До неког новог Луке, Михајла, Дејана…

Како је изгледало последње црвено-бело вече у Бијељини видите на слици, а погледајте у видеу испод текста.

Претходни текстКако је Чкаља заменио Џају
Следећи текстДушан Анђелковић у „клубу 100“