Ефикасно, ефикасније, звездашки!

65

Фудбалери Црвене звезде, односно они који немају обавезе у репрезентацији, користе паузу у првенству како би се заслужено одморили.

Поглед на табелу јасно указује да је одмор заслужан, али, уколико се мало пажљивије проучи оно што су изабраници Миодрага Божовића остварили ове јесени у првенству, са тугом ћемо констатовати да следећу утакмицу Црвена звезда игра тек 15. октобра.

Осим што се налази на месту које јој најбоље стоји – првом месту са освојених 28 бодова, Црвена звезда је и ове сезоне убедљиво најефикаснији клуб у Србији. Противници шампиона Србије с разлогом стрепе, а навијачи већ навикнути на голеаде када игра њихов тим с нестрпљењем очекују сваки наредни меч.

Црвена звезда је у првих 11 кола постигла чак 34 гола, што чини просек од 3,09 гола по утакмици. Примера ради, Црвена звезда је у првенству постигла двоструко више голова од вечитог ривала. Претходне сезона, а та сезона је важила за једну од најефикаснијих, наш клуб је у првих 11 утакмица мреже ривала затресао 27 пута (просек 2,45). Податак који је идентичан за обе сезоне гласи да се у првих 11 кола у стрелце уписало чак 14 фудбалера, што Црвену звезду другу годину заредом чини екипом у којој највећи број играча постиже макар један гол.

Закључак је једноставно извући. Црвена звезда је постала синоним за ефикасност, и то је добра вест за сваког навијача јер, као што је једном приликом изјавио и легендарни фудбалер Звезде Роберт Просинечки, „Црвена звезда мора увек нападати. Како другачије?“

Претходни текстНаташа Ковачевић: Звездин грб нас обавезује на успехе
Следећи текстСикимић: Да наставимо у истом ритму