Руиз: Звезда има одличан тим

125

Један од играча који је ове сезоне забележио највише наступа у црвено-белом дресу је Џон Руиз. Костариканац из меча у меч оправдава епитет великог појачања са којим је овог лета дошао у клуб из Љутице Богдана.

Задовољан сам игром целог тима у последњој утакмици. Ово је одлична екипа, Звезда је највећи клуб у овом делу Европе и ништа мање не може да се очекује од нас. Велики подстрек ми је и то што пружам све боље партије. Мало помало, кроз тренинге и утакмице, долазим до најбоље верзије себе и драго ми је да сам у могућности да помогнем екипи на терену – рекао је крилни нападач.

Густ распоред на почетку сезоне престављао је оптерећење за многе играче.

После сезоне коју сам провео у Украјини имао сам велику паузу, и две недеље на припремама ми нису биле довољне да се у потпуности спремим за нову сезону. Раније бих достигао добру форму да нисмо оволико често играли утакмице, углавном сваке среде и суботе. То је представљало велико оптерећење за играче, посебно на самом почетку сезоне. Сада се цела екипа осећа боље физички, спремнији смо и све полако долази на своје место.

Пре доласка у Србију Костариканац није знао шта може да очекује у нашој земљи.

Пре него што сам стигао у Србију нисам овако замишљао стадионе и целокупну инфраструктуру у домаћој лиги, али тимови су добри, борбени и тим аспектом сам веома задовољан. Лепота фудбала је у томе што је свуда исти, у каквим год условима да се игра – поручио је Руиз.