Звезда се учврстила на челу табеле

130

Седмом узастопном победом фудбалери Црвене звезде учврстили су се на лидерској позицији на табели. Бачка је на највећем српском стадиону поражена 2:0.

После паузе услед обавезе националних селекција, настављен је фудбалски шампионат Србије. На стадиону Рајко Митић изабраници Миодрага Божовића угостили су новајлију у елитном каравану, екипу Бачку. Баш како је у уводу сусрета најавио шеф стручног штаба црвено-белих, најтрофејнији српски клуб исказао је надмоћ исказану у појединачном квалитету и прилично лако дошао до нова три бода. Први пут ове сезоне на голу је стајао Супић и прилично добро одменио Кахримана.

Првих 45 минута нису донели много узбуђења, али јесу два гола. Први је дело капитена Луковића. Играо се 12. минут када су Полетановић и Канга извели брзу и тачну акцију. Габонац је ушао у казнени простор где га је срушио Ђурић, а судија Трипковић без двоумљења показао је на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца био је капитен. Као и пре и после поготка ситуација на терену се није мењала. Играчи тима из Љутице Богдана лагано су плели мрежу око гола гостију и стрпљиво чекали ситуацију из које могу да дуплирају предност. Пун самопоуздања због голгетерске серије која траје из коло у коло Патар Орландић се у 35. минуту поново нашао у рубрици стрелаца.

У другом полувремену виђено је много више прилика, али резултат се није мењао. Чак су и гости имали једну колосалну шансу, међутим нису успели да је реализују. У последњих 15-ак минута утакмице прилику да напуни до врха мрежу Бачке имао је резервиста Срнић који је као и Плавшић унео много живости у игру црвено-белих.

Вредан помена је и шут Доналда када је са 25 метара тукао као из топа, а еврогол спречила је статива. Поменути Срнић у размаку од 85. до 90. минута два пута је погађао оквир гола из изгледних ситуација.

Седма победа у низу дошла је у прави час. Наредног викенда, на стадиону највећег ривала игра се „вечити дерби“ у коме ће Луковић и другови сигурно јуришати на победу. Утисак је да је репрезентативна пауза годила пуленима Грофа Божовића. Можда и најбољи појединац данашњег сусрета био је Канга, док је њему уз раме био тандем са леве стране, Ристић – Руиз.

Због недостатка „европких“ испита, утакмица са комшијама свакако ће бити један од највећих изазова сезоне, за до сада по свим критеријумима доминантан тим Суперлиге.

Црвена звезда – Бачка 2:0 (2:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.100. Судија: Лазар Трипковић. Стрелци: Луковић у 12′ и Орландић у 35′.
Црвена звезда: Супић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Канга, Руиз, Моуче, Орландић.
Резерве: Манојловић, Цветковић, Рендулић, Анђелковић, Рачић, Срнић, Плавшић.
Бачка: Степандић, Смиљанић, Јосимов, Рогач, Ђурић, Швоња, Бјелош, Чековић, Тривубовић, Миловац, Луковић.
Резерве: Чупић, Николић, Клисура, Бајић, Мојсиловић, Зечевић, Галић.

Претходни текстЦрвено-бели у финалу турнира у Вршцу
Следећи текстБожовић: Интересантна утакмица за гледање