Искрене честитке и велико хвала српским олимпијцима!

150

Спортско друштво Црвена звезда упућује најискреније честитке Олимпијском комитету Србије и олимпијском тиму Србије на изванредном и историјском успеху, освајању рекордних 8 медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Са поносом истичемо да су у освајању медаља учествовали спортисти који носе дрес Црвене звезде, али и они који су бранили црвено-беле боје. У сребрном кошаркашком тиму Србије били су Стефан Јовић, Марко Симоновић и Владимир Штимац, а улогу тим менаџера обављао је Небојша Илић, некадашњи кошаркаш и актуелни тим менаџер КК Црвена звезда. У тиму су били и Никола Калинић и Немања Недовић, који су били чланови нашег клуба. Чланови стручног штаба били су и некадашwи тренери Црвене звезде Мирослав Николић и Јовица Антонић.

Највећи успех на ОИ 2016 у Рију, уз Давора Штефанека, постигли су ватерполисти Србије освајањем златне медаље. Екипу је са клупе предводио трофејни тренер Дејан Савић (најбољи тренер СД Црвена звезда 2013. и 2014. године) који је 2013. године водио Црвену звезду до титуле шампиона Европе, а од некадашњих ватерполиста црвено-белих наступали су Андрија Прлаиновић (најбољи спортиста СД Црвена звезда 2013. године), Душко Пијетловић, Сава Ранђеловић (најбољи спортиста СД Црвена звезда 2014. године) и Гојко Пијетловић.

Сребром су се окитиле и одбојкашице Србије, а важну улогу у освајању медаље су одиграле и Маја Огњеновић, Јована Стевановић, Стефана Вељковић (најбоља спортисткиња СД Црвена звезда 2009. године) и Бојана Живковић, бивше играчице Звезде. Наравно, све то би било незамисливо без Зорана Терзића (најбољи тренер СД Црвена звезда 2002. године), који је у каријери донео много радости и црвено-белим одбојкашицама. Чланови стручног штаба били су и Бранко Ковачевић, Синиша Младеновић и Владимир Банковић.

Кошаркашице Србије су освојиле бронзану медаљу, а за тим Марине Маљковић играле су некадашње Звездине кошаркашице Соња Петровић, Александра Црвендакић и Милица Дабовић.

Црвена звезда је на Олимпијским играма у Рију имала 8 актуелних спортиста. Поред Кошаркаша Стефана Јовића, Марка Симоновића и Владимира Штимца, који су освојили сребрну медаљу, учетвовали су и атлетичари Милан Ристић и Тамара Салашки, стонотенисер АЛександар Каракшевић и стрелци Зорана Аруновић (5 пута најбоља спортисткиња СД Црвена звезда) и Миленко Себић.

ЧЕСТИТАМО СВИМ СРПСКИМ ОЛИМПИЈЦИМА НА ОСТВАРЕНИМ РЕЗУЛТАТИМА НА ОИ У РИЈУ!!!

Претходни текстИ Александар Крсмановић бронзани на ЕК у Плоештију
Следећи текстКада је тешко – Звездаши сви заједно!