Божовић пред Радник

108

Утакмицом против Радника у шестом колу Суперлиге Србије Црвена звезда наставља домаће првенство. Црвено-бели дочекаће екипу из Сурдулице сутра, 21. августа, од 18 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић ову утакмицу види као прилику да се победом поврати добра атмосфера.

Утакмица долази у незгодном тренутку за нас после пораза у Италији који је био врло непријатан. Радник је променио тренера што увек доноси новине у игри. Много би нам значила победа како бисмо поправили атмосферу у екипи и направили добру увертиру за реванш против Сасуола. У фудбалу постоји само тренутна утакмица, заборавиће се и Сасуоло. Заборављају се и теже ствари у животу. Најважнији меч за нас је сутра против Радника. Играчи који ће наступати биће они који нису играли у Италији, они немају за чим да жале јер нису криви тако да не очекујем да ће доћи до лошије игре са наше стране. Нисам ове сезоне пратио екипу Радника, а доста је измењена у односу на прошлу. Имаће велики мотив против нас као и сви, али ми морамо да се држимо своје стандардне игре. Једини проблем иамо са Плавшићем пошто је ризично кад он вози јер не може да дохвати кочницу па мора стојећи – нашалио се искусни стратег.

Иако екипу већ сутра очекује нови изазов у домаћој лиги још увек је меч са Сасуолом главна тема.

Утакмица у Италији је за нашу екипу била десета у 40 дана. Врло је могуће да је играче стигао умор јер се нисмо борили и нисмо показали ништа од оног што можемо. Преузимам кривицу у потпуности на себе, увек је тренер крив за пораз. Ја сам спремао тактику и не могу да кажем да смо тактички лоше стајали, играчи су испоштовали договор. Мислим да је умор пресудио јер ако Полетановић и Доналд не могу да трче на нивоу на којем увек трче онда је проблем у физичој припреми играча, а за то сам опет ја одговоран. Проблем је што је комплетна екипа била лоша. Да су подбацила два играча знали бисмо шта да мењамо. То је прошлост, не можемо сада да променимо ништа, једино да се окренемо следећим утакмицама и покушамо да поправимо утисак.

Искусни стратег сматра да је за успехе у Европи потребно стрпљење.

Ниједна екипа се не прави преко ноћи. Ја нигде нисам обећао ни Лигу шампиона ни Лигу Европе. Тај који је обећавао сада нека каже у чему је проблем. Стварање екипе је процес и не може да се деси да се то оствари преко ноћи. Објективно као клуб нисмо спремни за европска такмичења. То што је неко добио лажну наду, што смо били супериорни у овој лиги не значи да ће исто бити и у Лиги шампиона. Били смо на корак од великог успеха са Лудогорецом, али су показане одређене слабости. Треба времена и мирноће како би се дошло до великих успеха. Без три године доброг и темељног рада неће бити ни Лиге шампиона. Уколико неко мисли да ја треба да идем отићи ћу. Али само уколико тако мисле навијачи са трибине или људи који су ме довели, а не неки новинари.

Новинаре је занимало да ли ће бити резова у екипи после неуспеха у Италији.

Неће бити никаквих резова у екипи, можемо само мало пршуте да нарежемо.

Било је речи и о реваншу против Сасуола у Београду.

Одморићемо доста играча како бисмо у четвртак пружили што бољу партију и поправили утисак. И у животу и у спорту је све могуће и док има наде треба да се надамо. Треба прво да покушамо да победимо да бисмо могли да се надамо неком изненађењу. Њиховог тренера можемо да изненадимо једино ако му пошаљемо цвеце, тактичи све зна – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстПомерен термин меча са Радником
Следећи текстКарте за Сасуоло