Убедљив пораз црвено-белих у Италији

233

У првој утакмици Плеј-Офа Лиге Европе, Црвена звезда је поражена у Ређио Емилији од Сасуола резултатом 3:0.

Мало ко је очекивао да ће у Ређио Емилији Црвена звезда одиграти једну од најслабијих партија ове сезоне. Лепо време за игру и већинска подршка навијача na стадиону нису били довољни за повољнији резултат у првој утакмици од две предвиђене против Сасуола.

У првом полувремену црвено-бели нису показали много од свог богатог нападачког „асортимана“. Напротив, поприлично безидејна и спора игра којој је „кумовала“ и сигурна игра одбране домаћина. Са друге стране, одбрана нашег тима и пречесто је била на искушењима. Сасуоло је повео у 17. минуту. Пуштени су домаћини да шутирају са 20 метара, а иако то није то био јак шут, лопта је погодила стативу, одбила се до друге стативе, а спремно ју је сачекао најбољи фудбалер Сасуола Берарди и спровео је у небрањену мрежу. Треба бити искрен и рећи да је Звезда средином првог полувремена врло лако могла да прими још неколико голова, јер је Сасуоло у потпуности доминирао и стварао прилике, али фудбалери у зелено-црним дресовима нису успевали да у изгледним ситуацијама погоде оквир гола.

Добру и храбрију игру италијански тим крунисао је другим голом у 41. минуту. Виђена је јако лепа акција у казненом простору Црвене звезде, лопту је на крају прихватио Политано и лако савладао Кахримана који је по други пут морао да вади лопту из мреже.

Очекивала се реакција екипе након паузе, али други период игре започео је новом стопостотном шансом Сасуола. Берарди је покушао да лобује Кахримана, а лопту је са гол-линије избацио Фибел. Божовић је реаговао у 57. минуту извадивши из игре лошег Руиза, а на терен је ушао Срђан Плавшић.

Шансе за Сасуоло су се наставиле. Кахриман је у 60. минуту добро реаговао и зауставио покушај домаћина, а у 64. је и статива била савезник нашег тима. Ипак, спаса није било у 70. минуту када је Дефрел искористио добар центаршут са левог бока, и из прве тукао у „малу мрежу“ за великих 3:0 домаћина.

Шансу су у наставку добили и Славољуб Срнић и Предраг Сикимић. Ипак, наш тим до краја утакмице није успео ни да запрети, па се може констатовати да су шансе за пролаз у групну фазу Лиге Европе знатно умањене. Тежак пораз Црвене звезде, тешко вече у Ређио Емилији.

Сасуоло – Црвена звезда 3:0 (2:0)
Стадион: „Мапеј“. Гледалаца: 5.000. Судија: Сердар Гоцубјук (Холандија). Стрелци: Беради у 17′, Политано у 41′, Дефрел у 70′.

Сасуоло: Консиљи, Магнанели, Бјондини, Дефрел, Пелусо, Аћерби, Политано, Гацола, Берарди, Канаваро, Данкан.
Резерве: Пеголо, Антеи, Фалћинели, Сенси, Мацители, Трота, Летхерт.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Катаи, Моуче, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Петковић, Луковић, Рендулић, Плавшић, Срнић, Сикимић.

Претходни текстДружење младих рукометаша и одбојкаша Црвене звезде и Ал Џазире
Следећи текстБожовић: Морамо агресивније у реваншу