Божовић пред Раднички

110

Фудбалери Црвене звезде у оквиру петог кола Суперлиге Србије гостују у Нишу. Утакмица против Радничког игра се сутра, 14. августа, од 19 часова.

Шеф стручног штаба српског шампиона очекује лепу атмосферу и нову победу својих играча.

Раднички је традиционално неугодан противник за нас. Не успевамо лако да победимо у Нишу, прошле сезоне нам је то пошло за руком. Надам се да ћемо наставити серију победа и направити добру увертиру пред утакмицу квалификација за Лигу Европе против Сасуола – рекао је Миодраг Божовић.

Екипа Радничког пружиће достојан отпор, сматра искусни стратег.

Од кад сам тренер Црвене звезде није било екипе која је пред утакмицу са нама рекла да ће изгубити. Сви прете. Видећемо сутра какву ће им шансу прижити наша одбрана. Раднички је и прошле сезоне био добар, сада су бржи у нападу, могу да изненаде из контре. Неће нам бити лако јер ће и терен бити лош. Ми првих пет кола играмо дерби кола. Очекујем пун стадион, добру атмосферу за навијаче и много голова, само не у нашој мрежи.

Екипа ће у Нишу играти у комбинованом саставу.

Неке играче ћемо одморити. Ле Талек је одлично одиграо на позицији штопера, и даље ћемо га користити на том месту. На Кангу морамо да рачунамо јер смо потписали уговор са њим. Помоћи ће нам у домаћем првенству, ако није у европским утакмицама до сад. Он нам значи јер доприноси брзини екипе, има изванредан пас у дубину. Мада, терени у нашој лиги не дозвољавају нам да играмо брже. Чак и наш није добар по том питању тако да нема неке разлике да ли играмо код куће или не.

Бивши Звездин играч Саша Стојановић играће први пут против црвено-белох од када је напустио Звезду.

Нормално да ће Саша Стојановић имати посебан мотив против нас, као и сваки наш бивши играч. Ради се о добром играчу, једном од најбољих код Нишлија, али надам се да се сутра неће прославити.

Било је речи и о предстојећој утакмици у квалификацијама за Лигу Европе.

Не бих рекао да је Сасуоло утакмица сезоне, други људи су је прогласили таквом. Ово је само спорт, неко мора да изгуби. Нисам прометио да се Звезда затворила после неких европских неуспеха ранијих година. Играчима није лако избацити из главе ту предстојећу утакмицу, али немамо другог избора него да идемо на победу у Нишу. Сасуоло долази после тога – поручио је искусни стратег.

Претходни текстЗвездаши послушали Пижона
Следећи текстПетровић освојио Челенџер у Кини у дублу!