Трећа узастопна победа црвено-белих у Суперлиги

166

Фуцбалери Црвене звезде забележили су и трећу узастопну победу у првенству, и на тај начин учврстили су челну позицију на табели Суперлиге.

Црвена звезда наставља тамо где је стала у првенству. Тренер Миодраг Божовић је по први пут Дамјана Ле Талека поставио на позицију штопера, док су у везном реду играли Доналд, Полетановић и Катаи. Први део меча био је миран, не рачунајући неколико грубих стартова играча Вождовца након којих је главни арбитар показивао јавне опомене. И управо то се и обило о главу гостима, који су у 28′ минуту остали са играчем мање, након што је Путинчанин зарадио други жути картон. Од тог тренутка, Црвена звезда је била апсолутно доминантна. Након акције Виеира и Руиза, Звездин крилни фудбалер је оборен у казненом простору, а сигуран са беле тачке био је Хуго Виеира, који тако и на трећој узастопној утакмици постиже гол.

Имао је Португалац прилику и неколико минута касније, али је погодио спољни део мреже, као и Моуче након акције по десној страни. Александар Катаи је и на овом мечу показао какав је мајстор, и након његовог прелепог дриблинга Хуго је могао да постигне и други гол, али је сјајно интервенисао голман Милошевић. У завршници полувремена, тачније у 44. минуту, Ле Талек је повисио Звездину предност на 2:0, и то голом главом после корнера.

Већ тада је било јасно да је свака дилема око победника решена. У другом полувремену, по јакој киши играло се доста мирно, а шансе за гол имала је искључиво Црвена звезда, јер гости са Вождовца ниједном нису запретили Дамиру Кахриману. У највише прилика био је Хуго Виеира, али често му је мало недостајало да постигне други гол, или је добро интервенисао голман Милошевић. Ипак, у 73. минуту након центаршута Милоша Цветковића, Хуго је сјајно главом захватио лопту и погодио мрежу. До краја утакмице, шансу су добили и Славољуб Срнић, Предраг Сикимић и Андрија Луковић, а најбоља прилика за четврти гол пропуштена је у самој завршници утакмице, када је Полетановић погодио сттаиву након ударца са дистанце.

Већ за викенд се играју утакмице 5. кола, а Црвена звезда ће гостовати Радничком из Ниша.

Црвена звезда – Вождовац 3:0 (2:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.873. Судија: Немања Петковић (Београд). Стрелци: Виеира у 33′ (пен) и у 73′ и Ле Талек у 44′

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Катаи, Моуче, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Петковић, Ал. Луковић, Рендулић, Ан. Луковић, Срнић, Сикимић.

Вождовац: Милошевић, Михајлов, Синђић, Ивковић, Ћирковић, Благојевић, Павловић, Георгијевић, Путичанин, Зец, Дражић.
Резерве: Поповић, Стојановић, Јовановић, Петровић, Срећковић, Бољевић, Радовић.

Претходни текстСви звездаши за даљи напредак ККЖ Црвена звезда
Следећи текстЛе Талек: Играћу шта год је потребно